Siasia UOČI SP-A

Bivši izbornik Nigerije ni s čime izazvan okomio se na Luku Modrića; je li pretjerao?

26.02.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Bivši izbornik Nigerije Samson Siasia dao je zanimljivu analizu Hrvatske s naglaskom na Luku Modrića, za kojeg misli da nije bolji od njihovog veznjaka Mikela Obija i da će se to vidjeti na terenu

Povod je naravno taj što se sve više piše o obračunu Nigerije i Hrvatske koji će, kako se predviđa, vjerojatno biti ključan za prolazak skupine na Svjetskom prvenstvu.

Samson Siasia, koji je godinama igrao nogomet, mišljenja je da je nigerijski kapetan John Obi Mikel puno bolji od hrvatskog kapetana Luke Modrića i da će to biti ključan dvoboj na utakmici. Čak i činjenica da Mikel igra u dalekoj Kini, za momčad Tianjin Teda, a Modrić za Real Madrid, s kojim je osvojio sve što se može, nije ga natjerala da promijeni mišljenje. Uvjeren je da će sjajni veznjak Mikel biti prevaga u tom dvoboju protiv Modrića.

'Da, mislim da je Mikel bolji od Modrića! Pa Mikel je igrao godinama za Chelsea (punih 11 sezona, op.a.) i sada mu jako dobro ide u kineskoj Super ligi. Mislim da će se na terenu izboriti za svoje mjesto i u veznom redu će pokazati Modriću i društvu što zna. Ako Nigerija protiv Hrvatske i Islanda upiše pobjedu i remi, što očekujem, sigurno ide dalje. Ne treba se toliko fokusirati na utakmicu protiv Argentine, s kojom igramo u trećem kolu. Možda će i njima odgovarati neriješen rezultat pa da zajedno prođemo dalje', okomio se u razgovoru za Goal.com Siasia, ni s čime izazvan, na najboljeg veznjaka španjolske lige Modrića, označivši ga 'slabom karikom Hrvatske'.

Nakon ovih riječi mnogi se s pravom pitaju je li pretjerao? Jer John Obi Mikel ipak će uskoro proslaviti 31. rođendan i jasno je kako nije u top formi, a s druge strane Modrić dominira u Realu i jedan je od boljih igrača španjolske lige.

Usput je i poslao poruku sadašnjem izborniku i vodstvu Nigerije da odigraju što više prijateljskih utakmica 'kako bi se igrači bolje upoznali'.

Poznato je to kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić odredio utakmicu protiv Nigerije ključnom te je stožeru nedavno priključio bivšeg reprezentativca Ognjena Vukojevića da ih detaljno analizira.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.