fifina ljestvica

Ovo je potvrda snage Islanda; napravili veliki skok i sve bliži Hrvatskoj

15.02.2018 u 11:39

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 15. mjestu na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak, dok prvo mjesto i dalje drže aktualni svjetski prvaci Njemačka.

Na drugom mjestu je Brazil, treći je Portugal, a četvrta Argentina koja je jedan od suparnika Hrvatskoj u skupini F na svjetskom prvenstvu Rusiji koje počinje 14. lipnja.  

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Ova ljestvica, na kojoj nema promjena među prvih 15 reprezentacija, objavljena je nakon mjeseca u kojem nije bilo puno međunarodnih utakmica, odigrane su samo 34 prijateljske utakmice, od čega 28 u Africi.

Jedna od značajnijih promjena na ljestvici je napredak Islanda, hrvatskog suparnika u skupini na svjetskom prvenstvu u Rusiji, sa 20. na 18. mjesto, što je najbolji ranking u povijesti te male zemlje.

Nigerija, zadnji hrvatski suparnik iz skupine F, ubilježio je pad od jednog mjesta i sada je na 52. poziciji na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici.

Suparnici 'Vatrenih' u Ligi nacija u kojoj natjecanja počinju u rujnu Šoanjolska i Engleska nalaze se na šestom i na 16. mjestu kao i prošli mjesec.