Panadić za tportal

Bivši poznati igrač Dinama iskreno o tome zašto ga nije iznenadio Krznarov otkaz, a jedan detalj o novom treneru uoči derbija s Hajdukom sve govori: Pa on nije od jučer, ali...

02.12.2021 u 08:56

Bionic
Reading

Nakon što je Damir Krznar podnio ostavku na mjesto trenera Dinama zanimljivo je bilo čuti što o tome misli Andrej Panadić, bivši igrač Modrih koji se posvetio trenerskom poslu i čeka angažman

Krznaru je presudio četvrtfinalni poraz u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu od Rijeke (1:3), natjecanju u kojem je maksimirska momčad branila titulu.

Ubrzo nakon što je Damir Krznar podnio ostavku iz Dinama su objavili da će ga na klupi zamijeniti Željko Kopić, voditelj omladinske škole Dinama. Privremeno ili na duži vremenski period - pokazat će rezultati.

Činjenica jest da su ispred Dinama dvije jako važne utakmice, nedjeljni derbi s Hajdukom (17.30) te za tjedan dana (četvrtak) gostovanje u Londonu kod West Hama u sklopu zadnjeg kola Europske lige.

>> Damir Krznar nije više trener Dinama; sam je podnio ostavku nakon ispadanja iz Kupa, a zna se i tko će uskočiti na klupu 'Modrih'

'Čim se nedavno počelo pisati o Krznaru i mogućem otkazu, čim se počelo čarobirati raznim trenerskim imenima, bilo je jasno da se nešto događa. Eto, Rijeka je izbacila Dinamo u Kupu, ali ono što su Modri uspjeli promašiti spada u rubriku 'je li ovo moguće!'. No tako je to u nogometu, ne zabiješ ono što moraš, a bezveze primiš gol. I onda moraš ganjati rezultat jer se stvari ne razvijaju onako kako si zamislio i to stvara opterećenje. No moram reći da je Rijeka jako dobra i kvalitetna momčad i ovo nije iznenađenje', za tportal je rekao Andrej Panadić, nekada sjajni stoper koji je igrao i u njemačkoj Bundesligi.

Ostavka Damira Krznara nije ga iznenadila:

'Iskreno, jako mi je žao Krznara jer je, po mom mišljenju, bio fantastično rješenje za ovu momčad. Ima ogromno znanje i po meni je odličan trener, ali tako je to u tom poslu. Danas si tu, a sutra te više nema. Uostalom, Krznar je i sam to rekao i moram reći da je postupio sasvim korektno.'

Za kraj se Panadić osvrnuo na zasad privremeno rješenje na klupi Dinama, Željka Kopića:

'To je bilo očekivano, pogotovo uoči derbija protiv Hajduka u nedjelju. Derbi je za nekoliko dana i zato je ovo jedino logično rješenje, a u međuvremenu čelnici kluba vjerojatno imaju plan, imaju dovoljno vremena za razgovor s trenerima koji ih zanimaju i koji imaju viziju. Taj detalj je ključan! No Kopić nije od jučer, to je trener koji je sjajno vodio Slaven Belupo i koji je bio na klupi Hajduka. Čak i iako dobije isti taj Hajduk 5:0, to nije garancija da će postati novi glavni trener. U ovom poslu ništa nije sigurno', za kraj je rekao Panadić. Trenutačno je slobodan, ali nije želio previše govoriti o tome nada li se pozivu na razgovor iz Maksimira.

Poznato je to da nema menadžera, ali isto tako je siguran da će prilika kad-tad doći u jednom sređenom klubu. Iskustvo koje je skupio u inozemstvu, pogotovo u moćnoj Bundesligi, daje mu za pravo da se ne nudi.

'Svako od nas bivših igrača sanja o tome da vodi Dinamo. Svi u klubu znaju tko sam, gdje sam igrao i od koga sam učio i puno ljudi s kojima razgovaram o nogometu znaju da sam slobodan. No sigurno se neću gurati preko medija, neću obilaziti kafiće oko Maksimira. Znam samo da nemam straha i da čekam svoju priliku', završio je Panadić.

  • +41
Dinamo - Rijeka, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021./22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL