kakav preokret

Bivši hrvatski reprezentativac s klubom ispao iz druge lige, a sada kao pojačanje dolazi Tudoru

11.06.2019 u 18:38

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački nogometaš, 31-godišnji Mato Jajalo, koji je dva puta nosio i dres hrvatske A reprezentacije, postao je član Tudorovog Udinesea

Udinese kojeg vodio hrvatski trener Igor Tudor potvrdio je vijest kako je Mato Jajalo potpisao ugovor do 2022. godine.

Jajalo je 2015. godine stigao iz Rijeke u Palermo kao slobodan igrač, a prošle sezone je odigrao ukupno 35 utakmica za Palermo i postigao je tri gola. No, Palermo je na kraju sezone bio najlošija momčad talijanske druge lige, odnosno Serie B.

Njemu je 1. lipnja istekao ugovor s ovim klubom, a nekoliko klubova ga je željelo vidjeti u svojim redovima, od kojih je Udinese bio najkonkretniji.

Mato Jajalo je u svojoj karijeri osim za Palermo igrao još i za Rijeku, Sarajevo, Köln, Sienu i Slaven Belupo, a upisao je i sedam nastupa za 'A' reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prije nego je obukao dres 'zmajeva', Jajalo je nosio i dres hrvatske reprezentacije. Za U-20 selekciju igrao je u 20 utakmica, za U-21 selekciju igrao je 21 utakmicu a čak je dva puta nosio i dres A reprezentacije. Prvo protiv Argentine, a potom i protiv Gibraltara. Bilo je to u eri Nike Kovača.