IMA NOVI POSAO

Bivši hrvatski reprezentativac otišao u igračku mirovinu s 29 godina; ozljede su mu skratile karijeru i uzele nogometni SP u Brazilu

17.08.2022 u 19:00

Bionic
Reading

U redove HNK Rijeka, točnije Škole nogometa, vratilo se jedno poznato lice. Ivan Močinić (29) preuzeo je ulogu pomoćnog trenera u kadetskom uzrastu

Uvijek nasmijan i dobro raspoložen s obje ruke je prihvatio novi izazov i tako stavio točku na 'i' igračke karijere koju su proteklih sezona uglavnom obilježile ozljede.

'Ponovo sam na starom mjestu gdje sam proveo najbolje trenutke u karijeri', rekao je Ivan Močinić.

'Krenuo sam u trenerski posao, evo početnik sam i dogodilo se preko noći. Krenuo sam u jedan drugi smjer, pomoćni sam trener u dvije ekipa kadeta. Uživam u poslu, imam super mentore, veliki mi je gušt raditi s mladim igračima', dodao je.

Ozljede su mu skratile igračku karijeru…

'Htio sam ostati u nogometu. Bio sam igrač, no zadnjih pet-šest godina mučim se s ozljedama. Htio sam raditi nešto korisno. Nogometu sam se mogao posvetiti samo ako postanem trener. Nije bilo sreće zbog ozljeda, a ovako mogu sretan doći na posao. Želju, volju i energiju zbog raznih faktora nisam mogao dati kao igrač', izjavio je.

Močinić je bio kapetan Rijeke i hrvatski reprezentativac, jer je upisao jedan nastup. Trebao je igrat na Svjetskom prvenstvu 2014. godine pod Nikom Kovačem, našao se na popisu, ali ga je zaustavila ozljeda.

  • +10
Rijeka - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 14.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj