prilično žestok nastup...

Bivši hajdukovac poslao poruku Zlatku Daliću: Zaslužujem to mjesto! Ne mogu biti skroman, moje igre ne daju mi pravo za to

11.06.2022 u 13:37

Bionic
Reading

Zagrepčanin Fran Tudor odigrao je odličnu sezonu u poljskom prvoligašu Rakow Czestochowa, s kojim je bio viceprvak, ali i osvajač Kupa. Ovaj 26-godišnji bek poslao je poruku izborniku Zlatku Daliću

Otkako je u zimu 2019. napustio Hajduk, Fran Tudor je u poljskom prvoligašu, standardni je prvotimac i jedan od najboljih desnih bekova Ekstraklase.

'Klub je izvrstan, jako sam zadovoljan. Poštuju me, imam najveću minutažu u momčadi. Dva puta sam bio viceprvak i osvojio dva kupa Poljske. Nije moglo biti bolje', rekao je za SportNews.hr.

Rekao je i kako ga izbornik Zlatko Dalić nije zvao, ali da misli kako je moguće doći do dresa reprezentacije i iz Poljske. Tu je naveo primjer Josipa Juranovića kojem je to uspjelo u dresu Legije iz Varšave.

'Zaslužujem to mjesto! Ne mogu biti skroman, moje igre ne daju mi pravo za to'.

Tudor je prošao omladinske pogone Dinama i Zagreba, odakle je 2015. nakon kratke epizode u PAOK-u stigao u Hajduk. Na Poljudu je bio četiri sezone, skupio je 139 nastupa, zabio 18 golova i imao 17 asistencija.

'Odigrao sam dosta utakmica na desnom stoperu, ali i na desnom beku. Nisam stoper, međutim mogu igrati sve pozicije u zadnjem redu', objasnio je Tudor i dodao:

'Vjerujem da za mene ima mjesta u reprezentaciji Hrvatske. Sam je izbornik kazao da mu treba desni bek. Evo, neka pogleda malo i prema Poljskoj. Nismo na kraj svijeta, uostalom, iz Poljske je već izašao jedan desni bek za reprezentaciju, zašto ne bi još jedan', jasno je poručio Tudor.