NOVA AKVIZICIJA ANŽIJA

Bivši dinamovac pomoćnik Hiddinku

17.02.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Drugi pomoćni trener Guusa Hiddinka, koji je danas potpisao za Anži iz Mahačkale, bit će Željko Petrović, bivši igrač zagrebačkog Dinama

Danas 46-godišnji Petrović prije 20-ak godina izrastao je u novu zvijezdu jugoslavenskog nogometa nakon što je iz podgoričke (tada titogradske) Budućnosti prešao u zagrebački Dinamo. Igrajući na poziciji desnog beka Crnogorac je zaslužio i dva poziva u reprezentaciju Jugoslavije. No u Maksimiru se zadržao samo godinu dana - počeo je rat, a Petrović je preselio u Sevillu.

Zatim je godinama igrao u nizozemskoj ligi, gdje je i stekao veze s agentima koji su ga ovih dana povezali s Hiddinkom. Dosad nije radio s velikim nizozemskim stručnjakom, ali je bio pomoćni trener u West Hamu i Hamburger SV-u. 

Nije poznato koliku će plaću imati Petrović, ali njegov nadređeni trebao bi, prema ruskim medijima, za godinu i pol dana zaraditi deset milijuna eura. Anži je tako uz najskupljeg igrača (Eto'o) angažirao i najskupljeg trenera na svijetu. Živjet će u okolici Moskve; poznato je da Anži u Mahačkalu samo dolazi igrati domaće utakmice, a ostatak vremena provodi u metropoli, jer je stanje u glavnom gradu Dagestana vrlo opasno zbog rastućeg islamističkog terorizma.

Bivši ruski izbornik Hiddink je, inače, u Moskvu sletio samo potpisati ugovor, da bi se odmah potom zaputio u Tursku na okupljanje turske reprezentacije koju i dalje vodi unatoč lanjskom neuspjelom plasmanu na Euro.