junak maribora

Bivši dinamovac ne zabija često, ali kada zabija, onda ti golovi donose bodove. Tako je bilo i ovog vikenda

17.10.2021 u 10:19

Bionic
Reading

Najtrofejniji slovenski klub, Maribor, koji je osvojio 15 naslova prvaka, s velikim je ambicijama ušao u u (n)ovu sezone, jer Viole su u posljednje dvije sezone osvajala 'tek' druga mjesta.

Zato su u Mariboru još u ožujku, odnosno kada su shvatili da je i prošla sezona izgubljena, na klupu doveli Simona Rožmana, mladog ali dokazanog nogometnog stručnjaka, koji je radio odličan posao na klupi Rijeke.

Tijekom ljetnih mjeseci malo su i promijenili momčad, te su u svoje redove doveli Marka Alvira, 27-godišnjeg veznjaka, koji je veliki dio omladinske karijere proveo u zagrebačkom Dinamu, a što znači i stasao u jednoj od najboljih nogometnih škola.

No, kako pravu priliku u Dinamu nije dočekao, Alvir se zaputio preko granice, prvo u madridski Atletico, potom u slovenske Domžale, da bi 2016. godine postao igrač jednog od najvećih čeških klubova, praške Slavije.

Kao Slavijin igrač vratio se u Domžale na posudbu, ali potom je ipak odjenuo klub češkog kluba, točnije plzenske Viktorije. U tom pivskom gradu zadovoljio je klupske čelnike, pa je potom i postao igrač tog kluba. Ipak, prošlu sezonu odigrao je u Češkim Budejovicama, a početkom ove sezone stigao je na posudbu u Maribor.

Ulazak Maribora u sezonu bio je dobar, iako je u prvih pet kola izgubio od ljubljanske Olimpije, odnosno najvećeg suparnika. No, krajem kolovoza i početkom rujna, uslijedile su još četiri utakmice u kojima je Simon Rožman osvojio tek jedan bod, što je bilo kobno po njega i dobio je otkaz.

Nakon njegove smjene, Maribor se počeo dizati, te je u sljedeće četiri utakmice upisao dvije pobjede i dva remija, od čega jedan protiv Olimpije.

No, iako Maribor osvaja bodove, forma još uvijek nije na željenom nivou. Potvrđeno je to i u subotu, kada je Maribor protiv posljednjeplasiranog Radomlja izvukao minimalnu pobjedu. A jedini gol, nakon velemajstorske reakcije pred golmanom gostiju, zabio je upravo Marko Alvir, veznjak, kojem postizanje golova nije u opisu posla. Ali da zna zabiti, zna, jer ove je sezone zabio i protiv Tabora iz Sežane, u pobjedi 2:0. S time da je Alvir zabio prvi gol, a konačni rezultat u toj utakmici postignut je u zadnjim sekundama dvoboja, kada su gosti ušli u maksimalni rizik i lovu na izjednačujući pogodak.

Prema tome, možemo reći da su Alvirovi golovi Mariboru osigurali šest (od dosad osvojenog 21 boda).