i s pravom se ljuti

Bivši dinamovac Dani Olmo nije sretan svojim statusom u RB Leipzigu; ove se riječi neće dopasti treneru Nagelsmannu

19.03.2020 u 20:35

Bionic
Reading

Španjolski nogometaš Dani Olmo, koji je u siječnju otišao iz zagrebačkog Dinama u njemački RB Leipzig, rekao je da ne zna zašto ga trener Julian Nagelsmann nije stavljao u igru u posljednje vrijeme.

'U Leipzigu se osjećam jako dobro premda možda nisam dobio minute koje bih volio imati, ili kojima smo se nadali u početku. Istina je da sam odigrao početne četiri utakmice, no najednom sam nestao. Trener me nije stavio u iduće tri utakmice, bez ikakvog objašnjenja', rekao je 21-godišnji ofenzivni igrač u inervjuu španjolskim novinama Mundo Deportivo, dodavši da nije niti tražio objašnjenje trenera.

Nakon što je 25. siječnja došao u Njemačku odigrao je 233 minute u pet utakmica.

'Igrao sam na četiri različite pozicije. Jedina barem malo bliska mojoj bila je u veznom redu protiv Bremena. No protiv Bayerna sam izašao kao 'devetka', protiv Borussije Mönchengladbach na boku a u kupu sam igrao središnjeg veznog igrača. Tako da nisam imao kontinuitet na svojoj poziciji polušpice ili ofenzivnog krilnog igrača gdje mogu najviše doprinijeti,' kazao je Olmo, najbolji igrač HT Prve lige 2018. godine u izboru kapetana.

'Ne znam što se dogodilo, no ja sam došao ovdje kako bih igrao pa ću nastaviti trenirati i nastojati da trener Nagelsmann promijeni mišljenje', poručio je.

U dresu trećeplasirane momčadi njemačkog prvenstva zabio je gol a jednom je asistirao.

RB Leipzig se prije prekida nalazio na trećem mjestu njemačkog prvenstva sa 50 bodova, pet manje od lidera Bayerna, dok drugoplasirana Borussija Dortmund ima 51 bod.

Njemačko prvenstvo je zbog epidemije koronavirusa prekinuto do 2. travnja.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić