VRLO BRZO U AKCIJU

Bivši Dinamov trener ima novi posao; želja je plasman na svjetsko prvenstvo 2026.

03.10.2023 u 09:49

Bionic
Reading

Nakon što je od prosinca 2019. godine i odlaska s klupe Azerbajdžana bio bez posla, bivši Dinamov igrač, a potom i trener Modrih, Nikola Jurčević opet će voditi jednu azijsku reprezentaciju

Čekao je 57-godišnji Jurčević novi posao, i napokon ga dočekao. No, nije to 'bilo kakav' posao, već je dobio u ruke jednu reprezentaciju. Istina, pomalo egzotičnu, ali pred kojom su kvalifikacije za odlazak na svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Reprezentacija Libanona je u skupini s Australijom, Palestinom te pobjednikom iz sraza Maldiva i Bangladeša.

Nikola Jurčević dosad je radio kao trener NK Zagreba, Dinama, Austrije Salzburg i Slaven Belupa, a potom je postao dio stožera Slavena Bilića, s kojim je bio u hrvatskoj A reprezentaciji, potom u moskovskom Lokomotivu, Bešiktašu i West Ham Unitedu.

Uslijedio je samostalan rad na klupi Dinama, a potom je Jurčević vodio i reprezentaciju Azerbajdžana.

Zanimljivo, na klupi ove azijske reprezentacije dva je puta igrao protiv Hrvatske. U prvom je srazu doživio minimalan poraz 1:2, a potom je šest mjeseci kasnije protiv Dalićeve momčadi u Bakuu izvukao remi 1:1.

Jurčević ovog utorka leti u Libanon, a prvu utakmicu s novom reprezentacijom ima 12. listopada. Riječ je o prijateljskom ogledu s Crnom Gorom. Pet dana kasnije, na programu je još jedna prijateljska - protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok kvalifikacije za SP otvara utakmicom protiv Palestine 16. studenog.