SAMO ZA TPORTAL

Branko Strupar posve otvoreno: Može Hajduk deset puta pobijediti Dinamo...

02.10.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Nedjeljni derbi između Hajduka i Dinama završio je pobjedom splitske momčadi 1:0. Jedini pogodak djelo je Emira Sahitija, a splitski Bili su ovom pobjedom pobjegli Modrima na pet bodova prednosti. S time da Dinamo ima i utakmicu manje. No, do kraja prvenstva još je 26 kola, a kako nam je rekao legendarni Branko Strupar prvenstvo je daleko od rješenja

Hajduk je po drugi put u ovoj sezoni pobijedio Dinamo. U 1. kolu SuperSport HNL-a Bili su usred Zagreba slavili 2:1, dok su ove nedjelje na Poljudu upisali pobjedu 1:0. I u obje utakmice rezultat nije bio 'pravedan' prema Modrima. Slaže se s time i 53-godišnji Branko Strupar, legendarni nogometaš koji je nosio dres belgijske reprezentacije.

'Dinamo je imao sve u svojim nogama, ali nije bio konkretan. Hajduk je pak iskoristio ono malo što mu je Dinamo pružio. Nažalost, bez obzira na impresivan ambijent, derbi je dio daleko od spektakla kakav je mogao biti. Ponavljam, tek je atmosfera na tribinama bila na razini derbija. No, sve u svemu, kad se podvuče crta i kad se vidi da je Hajduk svoju jednu od rijetkih prilika iskoristio, a Dinamo svoju terensku inicijativu nije, onda mogu konstatirati da je Hajduku ipak zasluženo pripala pobjeda', konstatirao je Strupar, koji se polako vraća u 'normalu'.

Samo za podsjetnik, ovaj nogometaš čiju su klasu 'otkrili' tek Belgijanci i pružili mu priliku da zaigra na velikim natjecanjima, početkom ove godine doživio je srčani udar. Kako nam je rekao, sada je svakodnevno na nogama, pa mu jutarnje šetnje od osam kilometara predstavljaju rutinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Prije nekoliko dana zaigrao je i na nogometnim terenima, u dresu Humanih zvijezda, kako bi pomogao djeci iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

'Mislim da mogu konstatirati kako se Dinamo sam 'upecao' na Hajdukovu igru. A onda je nastao i problem kada je Bruno Petković morao izaći s terena. Bio je to veliki problem za Modre, jer s Petkovićem su mogli kombinirati, on može zagraditi loptu, biti taj nekakav oslonac u igri. Do tada je bio i ponajbolji igrač na terenu, tako da mislim da je njegov izlazak bio ključni trenutak derbija'.

  • +10
SuperSport HNL, 10.kolo: Hajduk - Dinamo, 1.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Možemo se složiti s time, ali Dinamo je u dvije prvenstvene utakmice izgubio od Hajduka?

'Da, to je činjenica. Hajduk je dva puta pobijedio. No onda se Hajduku dogode porazi od Istre i Gorice i sve padne u vodu. Može Hajduk i deset puta pobijediti Dinamo, ali za doći do naslova prvaka, mora pobjeđivati i u tzv. 'malim utakmicama'. Utakmice se igraju iz tjedna u tjedan, a za trofeje moraš pobjeđivati non-stop'.

Slažemo se, ali Dinamu je ovo ozbiljno upozorenje. Dva puta izgubiti od najvećeg suparnika?

'Velika je razlika između Dinama s početka sezone i ovog. Izgubio je Dinamo strašno puno prodajom Livakovića, Josipa Šutala i Ivanušeca. Pa to su igrači koji bi nedostajali i hrvatskoj reprezentaciji, a kamoli ne Dinamu. Dakle, mislim da je oavj Dinamo, bez obzira na nove igrače u svlačionici, ipak slabija momčad nego na početku sezone'.

Mogu li zbog toga Hajdukovi navijači početi maštati o naslovu, kojeg čekaju još od 2005. godine?

'Teško mi je to reći. Jer prvenstvo je još strašno dugo. Osim toga, tu je i jaka Rijeka. Osijek je u krizi, ali vjerujem da će se i on dići. Imam osjećaj da će ovo biti jedno od najzanimljivijih prvenstava u zadnjih jako puno godina. I daleko od toga, bez obzira na Hajdukovu bodovnu prednost, da je prvenstvo riješeno', završio je Branko Strupar.

Sažetak derbija Hajduk - Dinamo Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore