RUNJE BEZ DLAKE NA JEZIKU

Bivša hrvatska 'jedinica' popljuvala Maksimir i Štimčev izbor

09.10.2013 u 09:21

Bionic
Reading

Bivši vratar hrvatske ngoometne reprezentacije Vedran Runje, koji je dio karijere proveo i u Belgiji, za njihove je medije najavio utakmicu koja će se u petak igrati u Maksimiru

'Na popisu hrvatskih reprezentativaca vidim neke igrače koji ni u svojim klubovima ne igraju glavne uloge. Nažalost, danas je ulazak u reprezentaciju više kao dar, nekad je to, neposredno nakon rata - prije svega bila velika čast. Ja sam s Marseilleom igrao Ligu prvaka, a nisam bio u reprezentaciji', rekao je Runje za belgijske medije, a prenosi Jutarnji list

Mislite li pritom na sedamnaestogodišnjaka Alena Halilovića, pitao je Runju nakon toga novinar (Stéphane Lecaillon)?

'Možda Štimac vidi nešto što ja ne vidim. Ja danas govorim kao veliki navijač hrvatske reprezentacije. Mali Halilović je uskoro biti jedan od naboljih igrača svijeta, no sada ni u svojem Dinamu nije u udarnoj postavi'.

Je li za to kriv Igor Štimac?

'Ne znam, kad je u orkestru sve super, dirigent je taj kome se treba čestitati, no ista je osoba odgovorna kad stvari krenu loše'.

Runje je rođeni Sinjanin, danas reagira kao svaki fetivi Splićanin. I on bi sigurno bio puno zadovoljniji da u gradu u kojem živi može gledati hrvatsku reprezentaciju:

'Stadion u Maksimiru jedan od najružnijih nogometnih stadiona na svijetu. Nije dostojan da na njemu igra jedna reprezentacija kao što je to Hrvatska'.