RIJEČ TRENERA

Bišćan s oduševljenjem o mladom igraču, ali hvalio je i jednog 'veterana'

30.04.2023 u 20:46

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su svoj 24. naslov prvaka Hrvatske, a šesti zaredom odigravši 0:0 na Poljudu s Hajdukom u susretu 32. kola SuperSport HNL-a.

Remijem na Poljudu Dinamo je zadržao 12 bodova prednosti u odnosu na drugi Hajduk četiri kola prije kraja, a kako je zagrebački sastav bolji u međusobnom omjeru ove sezone jasno je kako je postao nedostižan za Splićane čak i u slučaju da do kraja sezone ne osvoji niti bod, a Hajduk uzme svih 12.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Prema tome, posve je jasno da je Dinamov trener Igor Bišćan imao itekako razloga za sreću.

'Čestitam svima koji su sudjelovali u osvajanju naslova prvaka, jer radilo se i prije nego smo mi preuzeli momčad. A čestitam posebno igračima. Dečki su fenomenalni, s pravom su osvojili naslov prvaka. Jako smo sretni, idemo u Zagreb s novom titulom'.

Bišćan je za ovaj dvoboj napravio stanovite promjene. Ristovski je igrao stopera, dok je Topić krenuo od prve minute.

'Napravio sam neke promjene. Ristovski je bio fenomenalan na poziciji stopera. Perića smo morali poštedjeti zbog ozljede. Moharrami je pokrio desni bok. Što se Topića tiče, on je dečko koji zaslužuje povjerenje i šansu. Odlično je odigrao pred punim Poljudom'.

  • +14
Dinamova proslava naslova prvaka na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Dinamo je matematički potvrdio naslov prvaka. Hoćete li sada dati prilike i mlađim igračima?

'Zato nam je i bilo bitno što prije osvojiti naslov. U idućim utakmicama će mlađi igrači i oni kojima nedostaje minutaža dobiti priliku. To me veseli, želim vidjeti koliko će pokazati jer su na treningu dobri'.

Ovo je još jedna utakmica u kojoj vaša momčad nije primila gol. Drugim riječima, obrana je temelj uspjeha?

'Nije tajna da sam ja trener koji voli igrati određen stil nogometa. Dečki su to vrlo brzo shvatili, da ne smijemo primati puno golova ako želimo pobjeđivati. Protiv Osijeka idemo s gardom i mentalitetom prvaka. Bit će promjena u sastavu, ali cilj nam je isti', rekao je Igor Bišćan.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +14
Dinamova proslava naslova prvaka na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport