OKRŠAJ U ATENI

Bišćan odlučio s kojih 11 igrača ide na AEK; neki od njih broje 'sitno' u dresu Modrih

08.08.2023 u 05:46

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ovog utorka (20.45 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka u gostima kod grčkog prvaka AEK-a. Modri su svjesni kakav ih protivnik čeka, ali i znaju da sljedećeg tjedna pred svojim navijačima igraju uzvrat

Za razliku od okršaja protiv Astane u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, u koje je Dinamo ušao kao (blagi) favorit, ali i u obje utakmice dokazao da je ipak za klasu bolji i kvalitetniji od kazahstanskog sastava, okršaj protiv atenskog AEK-a (20.45 sati, MAXSport 1, MAXtv) bit će puno teži i kompliciraniji.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Svjestan je toga i trener Igor Bišćan.

'AEK je u prvoj utakmici blagi favorit, u svakom slučaju blagi, zato što igra doma'.

Naravno, i ne samo zato. Naime, trener Almeyda ima iskusnu momčad, koja je prošle sezone uzela dva trofeja.

'Posloženi su u jako čvrstu ekipu koja je agresivna, organizirana i kvalitetna, ima i sjajne pojedince poput Garcije i Zubera, ali i svih ostalih. Tu je i Domagoj Vida kao stup obrane, no i drugi igrači su dobri u zadnjem redu. Disciplinirani su i tvrdi, rijetko gube kod kuće. Djeluju skladno u svakom trenutku bez praznog hoda. Igraju doma, imat će pred svojom publikom koja ima daje veliki vjetar u leđa'.

I zato je za očekivati, jer na raspolaganju ima sve igrače, kako će Bišćan u ovu utakmicu ući s najjačim snagama. Neke je odmarao protiv Gorice (Josip Šutalo, Ivanušec, Ristovski, Mihajličenko), ali kako se rezultat nije posložio prema trenerovim željama, kasnije je i njih uveo.

Naravno, za neke bi ovo mogla biti i jedna od posljednjih utakmica u dresu Modrih, jer dugo se šuška kako je Ivanušec pred transferom u Feijenoord, a 'dići sidro' mogli bi i Šutalo, Livaković, Petković.... Pa ako već odlaze, onda da barem 'gurnu' modre preko AEK-a do play-offa. Naravno, odradit će i uzvrat u Maksimiru.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Svi su zdravi, vjerujem u to, iako moramo vidjeti kako je s nekim sitnim stvarima koje su se pojavile nakon Gorice. Plan je pokušati biti gust, jako pokretljiv i dinamičan u bloku, ne bi bilo pametno izaći i doći u situaciju da moramo juriti. To bi iziskivalo veliku potrošnju za koju nisam siguran da smo u stanju nakon svega što smo prošli u protekla dva tjedna. Moramo biti ekstremno borbeni i trkački raspoloženi jer AEK će to definitivno od nas tražiti'.

Prema tome, možemo očekivati ovaj sastav.

Na golu će biti Livaković, stoperi su Josip Šutalo i Ristovski, na lijevom beku je Mihajličenko, a na desnom Moharrami. Vezni će red držati Mišić i Ljubičić, a ispred njih će biti Baturina. Na lijevom krilu je Ivanušec, na desnom Špikić, a u vrhu napada Petković.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Vjerojatna postava Dinama za okršaj protiv AEK-a (20.45 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Livaković - Mihajličenko, J.Šutalo, Ristovski, Moharrami - Mišić, Ljubičić - Ivanušec, Baturina, Špikić - Petković

  • +4
Trening Dinama u Ateni na stadionu AEK-a Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic