ALI PREDAJE - NEMA

Igor Bišćan svjestan je kakav ga 'pakao' čeka u Ateni: Ne bi bilo pametno...

07.08.2023 u 18:53

Bionic
Reading

Dinamo ovog utorka (20.45 sati, MAXSport 1, MAXtv) gostuje u Ateni kod AEK-a, u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Modri su stigli u glavni grad Grčke, a prije treninga pred novinare je stigao trener Igor Bišćan

Dinamov trener Igor Bišćan najavio je gostovanje kod AEK-a.

'Čeka nas jako teška utakmica protiv vrlo ozbiljnog protivnika, iznimno dobre ekipe koja je puna iskusnih internacionalaca, nakon dugo vremena osvojila je dvostruku krunu u zahtjevnom natjecanju kao što je grčka liga, ali vjerujemo u sebe i došli smo ostvariti što bolji rezultat', rekao je Bišćan, a prenose Sportske novosti.

Igrao je u Panathinaikosu, je li pitao koga iz toga kluba o AEK-u ili možda Nenada Bjelicu koji je nedavno imao susret s njima?

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Davno je bilo kad sam igrao u Panathainikosu, ali kontaktirao sam neke ljude u Grčkoj. Nisam razgovarao s Bjelicom koji je igrao s njima, no ono što je on kazao za medije dovoljno govori o vrijednosti te momčadi. Posloženi su u jako čvrstu ekipu koja je agresivna, organizirana i kvalitetna, ima i sjajne pojedince poput Garcije i Zubera, ali i svih ostalih. Tu je i Domagoj Vida kao stup obrane, no i drugi igrači su dobri u zadnjem redu. Disciplinirani su i tvrdi, rijetko gube kod kuće. Djeluju skladno u svakom trenutku bez praznog hoda. Igraju doma, imat će pred svojom publikom koja ima daje veliki vjetar u leđa'.

O stanju u Dinamovoj momčadi je kazao.

'Svi su zdravi, vjerujem u to, iako moramo vidjeti kako je s nekim sitnim stvarima koje su se pojavile nakon Gorice. Plan je pokušati biti gust, jako pokretljiv i dinamičan u bloku, ne bi bilo pametno izaći i doći u situaciju da moramo juriti. To bi iziskivalo veliku potrošnju za koju nisam siguran da smo u stanju nakon svega što smo prošli u protekla dva tjedna. Moramo biti ekstremno borbeni i trkački raspoloženi jer AEK će to definitivno od nas tražiti.

U play-off bi čekao Antwerpen ako će se boriti za Ligu prvaka, odnosno Kopenhagen ili Sparta za Europsku ligu.

'Nije bilo sreće, kao niti od prve runde, ali što je tu je. Zasad smo fokusirani na AEK'.

Postoji li favorit?

'AEK je u prvoj utakmici blagi favorit, u svakom slučaju blagi, zato što igra doma'.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

O Matiasu Almeydi, treneru AEK-a rekao je:

'Najbolje o svakom treneru govore igre njegove momčadi. Po onome što vidim jasno je da je ozbiljan strateg. Iako nisam ranije pratio njegov trenerski rad'.

Grci stvaraju vruću atmosferu, je li pripremio igrače na to?

'Teško se pripremiti na tako nešto. Dobro je što imamo igrače koji su prošli slične ili iste stvari igrajući za Dinamo ili reprezentaciju, ali uvijek je specifično doći na pravi nogometni stadion, za one koji nemaju iskustva to može biti problem. Sigurno će to imati utjecaja, nisu slučajno tako dugo bez poraza doma, u godinu dana kako imaju novi stadion poraženi su samo od Olympiacosa', zaključio je Bišćan.