DOTAKNUO SE I VIDE

Argentinac na klupi AEK-a govorio o Dinamu; ako uistinu ovo misli...

07.08.2023 u 18:22

Bionic
Reading

Uoči prve utakmice 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, pred novinare je izašao trener atenskog AEK-a Matias Almeyda i najavio ogled protiv Dinama

Žuto-crni iz Atene, koji su prošle sezone osvojili prvenstvo i Kup, spremni dočekuju okršaj protiv Dinama (MAXSport 1, 20.45 sati).

Argentinski trener Matias Almeyda, kojem pripisuju najveće zasluge za taj uspjeh AEK-a, ovako je najavio ogled s hrvatskim prvakom.

'Želimo i ove sezone igrati dobar nogomet u svim natjecanjima i napraviti još više nego u prošloj sezoni, u svakoj ćemo utakmici, neovisno o natjecanju ići po pobjedu. Iza nas je odlična sezona u kojoj smo uzeli dvostruku krunu, a sad želimo nastaviti u tom stilu', naglasio je 49-godišnji trener, a prenosi Germanijak.

Kakve su ambicije AEK-a u Ligi prvaka?

'To je san, koji živimo i želimo ga ispuniti. Nekad sam kao igrač igrao u tom natjecanju, ali sad kao trener ponovno bih htio igrati Ligu prvaka, to me ispunjava. Učinit ćemo sve što možemo da se plasiramo u Ligu prvaka, bio bi to za mene poseban događaj'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Grčki novinar zaključio je da su Dinamo i AEK vrlo slični po nogometnom stilu, ali koje su razlike između ta dva kluba?

'Igrao sam s igračima iz Hrvatske, imam sad jednog igrača (op.a. Domagoja Vidu) Cijenim način na koji Dinamo igra, volim njegov stil i način kako igra s loptom. To je jedan vrlo poštovan suparnik, uzet ćemo sve u obzir u pripremi utakmice', a na upit hoće li taj Hrvat igrati, to jest je li spreman istrčati u utorak na teren, Almeyda je odgovorio.

'To ćemo vidjeti, još ne znamo. Ali, bit će sigurno spreman za uzvratnu utakmicu u Zagrebu'.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Almeyda ne misli da je prednost što će AEK igrati prvu utakmicu na svom terenu.

'Obje su utakmice važne, koliko ova sutra tako i druga i ne treba to uzimati u obzir kao nedostatak ili prednost. Dinamo je jedan protivnik kojega vrlo respektiramo, imaju sličan ili isti način igre kao i mi, bit će zanimljivo u oba ogleda, vjerujem, prije svega, da ćemo gledati dobar nogomet'.