LINO ČERVAR

'Bilo bi nam bolje da neki rade svoj posao kao ja'

29.01.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon pobjede protiv Danske i plasmana u polufinale EP-a izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar zahvalio se svim igračima, ali se istodobno osvrnuo i na novinarske kritike na svoj račun

Hrvatska je stigla do devetog polufinala u deset natjecanja, a rat izbornika Line Červara s novinarima izbio je i na ovom Europskom prvenstvu.

'Zahvaljujem se svim igračima, svi su bili heroji, a hvala i fantastičnoj publici. Iako su me neki vrijeđali, ponosan sam da sam izbornik ove reprezentacije, ponosan sam da sam Lino Červar i što sam rođen u selu. I kada bi oni koji me kritiziraju s toliko ljubavi radili svoj posao kao što ja radim svoj, onda bi nam svima bilo bolje', izjavio je Červar za HTV.

'Dečki nisu nikada odustali, i kad nam nije išlo, oni su uvijek tražili novi put ka pobjedi, i to je ono što ih čini velikima. Pomlađivanje reprezentacije je uvijek teška odluka, ali ja sam to morao napraviti za dobrobit hrvatskog rukometa. Mislim da je sinergija između iskusnih i mladih igrača dobitna kombinacija, i to će nam omogućiti da na OI 2012. u Londonu jurišamo na treće zlato, što bi bio presedan u sportu za jednu tako malu zemlju', kazao je izbornik Červar.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu protiv Danske bio je vratar Mirko Alilović sa 18 obrana.

'Odigrali smo odlično od početka do kraja, mislim da je najbitniji bio početak susreta kada smo odigrali agresivno u obrani i Danci nisu mogli prići našem golu. Od prve utakmice dajemo sve od sebe, svi naši igrači zaslužili su nagradu za najboljeg igrača na turniru. Što se tiče Poljaka, koji su nam protivnici u polufinalu, dobro je što ih odlično poznajemo. No bit će teško jer igraju u odličnoj formi i imaju opasne šutere izvana', kazao je Alilović.

Briljirao je i Denis Buntić, koji je zabio osam golova.

'Svi su jednako zaslužni za ovu pobjedu, maksimalno smo ušli u utakmicu i drago mi je zbog svih nas, ali i zbog onih koji nam nisu vjerovali', rekao je Buntić.