JEDAN TEST PREMALO?

Bilić se protiv Švedske želi uvjeriti u svoje vizije

29.02.2012 u 12:06

Bionic
Reading

U jedinoj provjerenoj utakmici između dvoboja s Turcima i svibanjskih priprema za Euro, Hrvatska će večeras od 20,30 sati igrati protiv Švedske. Može li to Biliću biti dovoljno da spreman ode u Rovinj i pripremi ekipu za Poljsku i Ukrajinu?

Hrvatska nogometna reprezentacija uoči Eura imat će još tri provjerene utakmice, no bit će to već završna faza priprema na kojem bi Hrvatska, prema predviđanjima, planovima i željama, mogla otići korak dalje nego u Austriji i Švicarskoj.

No tijekom ožujka i travnja okupljanja igraća neće biti jer termina nema, klupske su obveze zgusnute upravo zbog kontinentalne smotre i pitanje je u kakvom će stanju igrači biti prije dolaska u Rovinj.

Zato je večerašnji dvoboj sa Šveđanima izborniku Biliću izuzetno važan, ali ne i presudan. Posebno ne - imperativan, jer samo jedan vikend može mu pokvariti sve učinjeno i planirano.

Večeras će se Bilić pokušati uvjeriti u svoju 'inovaciju' s Ćorlukom na lijevom boku jer, dok se čeka Pranjića da proigra u Bayernu, a bivši reprezentativac Robert Jarni tvrdi - 'nemamo lijevog beka', jasno je da izbornik mora 'kemijati' s Ćarlijem koji je iskreno priznao - da ne bi igrao 'lijevo'. Također, isprobat će Bilić i preostali trojac (Schildenfeld, Vida, Šimunić) iz zadnjeg reda koji mu je u Istanbulu donio povijesnu pobjedu te se uvjeriti da s njima može dočekati Irce.

Isprobavat će Bilić i vezni red, u kojem su mjesta rezervirana tek za Modrića, Srnu i Kranjčara, dok će Rakitić, Vukojević i Dujmović voditi bitku za svoju poziciju. Baš kao i napadači Mandžukić i Olić koji su u Turskoj za samo 20-ak minuta osigurali Biliću još jedan mandat na klupi. Međutim, oni u svojim klubovima ili dobivaju mrvice ili uopće ne igraju. No zato se 'budi' Eduardo da Silva, nesretnik bez velikog natjecanja, ali i Igor Budan, kojeg ovog puta nema ni na popisu.

U svakom slučaju, večerašnji je dvoboj Biliću dobrodošao, jer protiv jakog i Ircima sličnog suparnika moći će vidjeti na čemu je i koga će moći zvati kroz dva mjeseca. Šteta je samo što su mu dva dana treninga prohujala na sponzore i snimanje reklama.