RASPLET PO SKUPINAMA

Bilić s Bešiktašem grabi i prema završnici Europske lige

11.12.2014 u 21:43

Bionic
Reading

Nogometaši Dnjipra, Borussie Mönchengladbach, Villarreala, Club Bruggea i Torina izborili su plasman u 16-inu finala Europske lige u susretima posljednjeg kola po skupinama.

Borussia Mönchengladbach je u direktnom okršaju za prolaz pobijedila Zürich 3:0, dok je Villarreal potvrdio nastavak natjecanja gostujućom pobjedom protiv Apollon Limassola 2:0. Junak utakmice u Moenchengladbachu bio je dvostruki strijelac Branimir Hrgota (59, 64), a pogodak za domaćine zabio je i Patrick Herrmann (31).

U skupini B Club Brugge je trebao pobjedu protiv HJK-a kako bi potvrdio prvo mjesto. Domaćin je na kraju slavio 2:1. U drugom susretu Torino je na gostovanju deklasirao Kopenhagen 5:1. Domaćin je od 30. minute igrao bez isključenog Antonssona, a deset minuta kasnije 'pocrvenio' je i Jorgensen što je Torinu olakšalo put do pobjede i plasmana u 'euro-proljeće'.

U skupini C Bešiktaš, kojeg predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić je pobijedio Tottenham 1:0 i tako osigurao prvo mjesto na ljestvici, dok su Spursi drugi. Pogodak odluke zabio je Cenk Tosun u 59. minuti utakmice. Utakmica je u dva navrata prekidana zbog problema s rasvjetom, no na koncu je ipak nekako privedena kraju.


U skupini F Inter je i prije zadnjeg kola osigurao 'jedinicu', a drugo mjesto i prolaz dalje osigurao je Dnjipro. Ukrajinci su u Kijevu pobijedili St Etienne 1:0. Pobjednički pogodak postigao je Fedetski u 66. minuti utakmice. Ruslan Rotan je uzdrmao okvir gola iz slobodnog udarca, a Fedetski je odbijenu loptu pospremio u francuski gol. Ivan Strinić nije nastupio, dok je Nikola Kalinić odigrao cijeli susret za Dnjipro, a u sudačkoj nadoknadi je dobio žuti karton.

U drugom susretu Karabah je u Bakuu odigrao 0:0 protiv milanskog Intera koji je već ranije osigurao prolaz. Domaćinu je trebala pobjeda za nastavak natjecanja, no azerbajdžanski sastav nije iskoristio priliku što je Inter igrao u B sastavu. Talijani su nastupili bez glavnih igrača među kojima je i naš Mateo Kovačić

Inter je okončao natjecanje na prvom mjestu skupine sa 12 bodova, Dnjipro je drugi sa sedam bodova, Karabah ima šest, a St Etienne pet bodova.

Plasman u 16-inu finala i prije zadnjeg kola izborili su RB Salzburg, Dinamo Moskva, Inter, Everton, Fiorentina, Tottenham, Bešiktaš, Feyenoord, Napoli, Dynamo Kijev, Legia Varšava, Trabzonspor, Celtic i PSV Eindhoven. Iz Lige prvaka sele u Europsku ligu Olympiakos, Liverpool, Zenit, Anderlecht, Roma, Ajax, Sporting i Athletic Bilbao.