borba za europu

'Bili' u Makedoniji započinju svoj put prema Europskoj ligi; evo gdje možete gledati Hajduk protvi Renove

17.09.2020 u 10:42

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u najranijem mogućem terminu igraju današnju utakmicu 2. pretkola Europske lige. Makedonski predstavnik Renova dočekat će 'bile' u Skoplju, na stadionu Petar Miloševski, susret je na rasporedu od 15.30 sati (Arenasport 1, MAXtv)...

'Znamo dosta o Renovi, pogledali smo nekoliko njihovih utakmica i dobro smo ih analizirali. Dugo igraju zajedno, imaju dosta iskusnih igrača. Čvrsti su i kompaktni, nezgodni u prekidima, a sve se vrti oko 32-godišnjeg veznjaka Argjenta Gafurija', kazao je uoči današnje matineje trener Hajduka Hari Vukas te dodao:

'Atmosfera u momčadi je uvijek dobra, a i ne može biti drugačija. Ovo je važan susret, igra se jedna utakmica i nema popravka. Nema publike, a i Renova ne igra na svojem stadionu, ali mi smo nositelji i ne bježimo od uloge favorita. Ne želim nikoga podcjenjivati, ali hrvatska liga je puno kvalitetnija od makedonske. Mi se moramo nametnuti od prve minute i utakmicu dovesti u mirnije vode. Neće biti lako, ali očekujemo pobjedu i prolaz u sljedeće kolo.'

Najveći problem mogao bi biti rani termin utakmice, igra se od 15.30 sati, doslovno nogometna matineja, a uz to bi momčadima problema mogla zadavati i vrućina.

'Nije ugodno igrati u takvim uvjetima, ali kako je njima tako je i nama. Moramo se prilagoditi', zaključio je Vukas.

U ovoj fazi natjecanja igra se samo jedna utakmica, pa bi se u slučaju neodlučenog ishoda nakon 90 minuta igrao produžetak od dva puta po 15 minuta). Ne bude li ni tada pobjednika, o plasmanu u 3. pretkolo Europske lige odlučivat će lutrija jedanaesteraca.

Renova? Trenutno nakon pet odigranih prvenstvenih kola zauzima 10. mjesto u Prvoj ligi od 12 klubova u Sjevernoj Makedoniji. Momčad i nije u nekoj bajnoj formi, ali opreza nikad dosta, i njima je - kao i Hajduku - ovo fantastična prilika za proboj u Europsku ligu.

  • +7
Hajduk - Dinamo, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

'Ne treba trošiti riječi na Hajduk. Oni su favoriti. Analizirali smo Hajduk i mogu reći da imaju individualnu kvalitetu. Jednim potezom mogu riješiti utakmicu', kaže mladi trener Renove Bujar Islami (41) i dodaje:

'Što se nas tiče, jako je važno da u utakmicu uđemo psihološki stabilni. Sva naša priprema ide u tom pravcu jer smatramo da je to glavni faktor. Naravno, pripremali smo se i taktički i fizički, ali s tim nemamo problema. Ako ispunimo naš plan, možemo se suprotstaviti Hajduku.'

Prema Transfermarktu cijela momčad Renove vrijedi 2,33 milijuna eura, dok kapetana Hajduka Mijo Caktaš prema istom izvoru sam vrijedi 3,7 milijuna eura. Generalno gledajući, Hajduk je gotovo deset puta skuplji (20,48 milijuna eura) od svog današnjeg europskog suparnika...

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, pretkola Lige prvaka te sve utakmice Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.