borba za europsku ligu

Dinamo na putu u Europsku ligu izbjegao Benficu, Zvezdu, Tottenham i Bešiktaš, ali zato bi opet mogao na noge rumunjskom Cluju

17.09.2020 u 09:07

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama porazom 2:1 kod Ferencvaroša ostali su bez mogućnosti plasmana u skupine Lige prvaka. Naravno, do najelitnijeg klupskog natjecanja trebali i pobjedu protiv Moldea, ali u slučaju da su ispali u play-offu, imali bi garantiran nastup u skupinama Europske lige. Sada se pak moraju boriti i za to natjecanje

Dinamo je u Budimpešti mogao osigurati još jednu europsku jesen. Bilo u Ligi prvaka, bilo u utješnom natjecanju, Europskoj ligi.

No, sada će se za šest novih euro-ispita, morati potruditi jer još moraju proći play-off Europske lige.

Ipak, vjerujemo da će Zoran Mamić pronaći dovoljno motiva kod svojih igrača i da će, s obzirom na status nositelja, odnosno renome protivnika Dinamo igrati barem u tom utješnom natjecanju.

Ono što je sigurno jest da će 'modri' biti nositelji te da neće igrati protiv klubova kao što su Bešiktaš, Sporting, Tottenham ili PSV. Uz 'modre', nositelji su svi ostali koji su ispali u ovoj fazi Lige prvaka, a to su i Benfica, Crvena zvezda, Young Boys, Qarabag i Dinamo Brest.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, pretkola Lige prvaka te sve utakmice Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

A tko bi mogao biti s druge strane? Puno je još nepoznanica, jer kvalifikacije u ovom natjecanju stigle su tek do drugog pretkola, pa bi Dinamo u petak od 13 sati mogao dobiti nekoga od pobjednika parova trećeg pretkola koje će on propustiti. Jedina dva sigurna sudionika u play-offu za prvake kao nenositelji su Ludogorec i Tirana koji su ispali u drugom pretkolu Lige prvaka pa se jednu rundu Europske lige 'prošvercali' - ždrijebom.

Kako pišu 24 sata, od klubova koji se još mogu dokopati play-offa kao nenositelji tu su Celtic, Astana, Legia Varšava, Šerif, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi, Fola Esch i Linfield.

Pa i Cluj, kojega je Dinamo već izbacio u drugom pretkolu Lige prvaka. Svi ti klubovi prvo moraju proći treće pretkolo Europske lige koje se igra idući tjedan.