NI RAKITIĆ NIJE POŠTEĐEN

Bijes u Kataloniji: On je najveći krivac za brodolom Barcelone!

12.04.2017 u 09:29

Bionic
Reading

Ivan Rakitić dobio je od španjolskih medija relativno solidnu ocjenu za svoj nastup tijekom 0:3 poraza u Torinu, no nije izbjegao kritike. Jeremy Mathieu od dnevnika Sport ocijenjen je pak s čistom ocjenom jedan...

Barcelona će opet morati kreirati čudesni preokret ako želi proći dalje u Ligi prvaka. U Torinu ovog utorka momčad Luisa Enriquea odigrala je još jednu očajnu utakmicu i izgubila 0:3 od moćnog Juventusa koji će na Camp Nouu sljedeći tjedan biti izraziti favorit za prolazak u polufinale, unatoč onome što se dogodilo PSG-u u prethodnoj fazi natjecanja.

Španjolski mediji iznimno su kritični prema igračima Barcelone, a posebno oni bliski klubu, poput dnevnika Sport. Samo je Sergio Roberto dobio visoku ocjenu 7 za svoj nastup, a tek nekoliko njih 5 ili više, među njima i Ivan Rakitić.

  • +5
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Barcelona Izvor: Reuters / Autor: Alessandro Bianchi

'U prvom poluvremenu ekipa je potpuno izgubila ravnotežu i Rakitić nije znao uopće s kim surađivati na terenu. U drugom je bio bolji, ali njegov nastup je bio previše filozofski. Imao je priliku opasno centrirati u završnici, ali je poslao loptu na tribine,' ocjenjuje dnevnik Sport našeg Ivana, ali prema drugim igračima puno je žešći.

Niske ocjene dobili su Anders Iniesta i Neymar, a daleko najnižu Jeremy Mathieu kojem je dodijeljena čista jedinica i označen je glavnim krivcem za debakl.

'Odigrao je frustrirajuću utakmicu ali to nije ništa novo. Igra Juventusa u napadu je išla preko njega i Dybala je iskoristio što Mathieu nema nikakvu sposobnost anticipacije,' stoji u opisu igre nesretnog Francuza.