MAMIĆ UOČI DERBIJA

BiH zvijezda upitna; Ognjenu Vukojeviću nova 'pljuska'

15.05.2015 u 15:35

Bionic
Reading

U subotu se od 17 sati na maksimirskom stadionu igra derbi između Dinama i Hajduka. Dinamov trener uoči derbija dotaknuo se i promjena u svlačionici, te naglasio kako je Vukojević za sljedeću sezonu već 'prekrižen'. Prošlog ljeta je, zbog lošeg tretmana kod izbornika Kovača, Vukojević 'prekrižio' reprezentaciju

Dinamo je deseti put zaredom prvak, Hajduk je treći s 35 bodova manje, no trener Modrih Zoran Mamić upozorava na oprez i želi od svoje momčadi još jednu utakmicu na visokom nivou.

'Čeka nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa. Nažalost, Hajduk trenutno nije u posebno kvalitetnom stanju, no bez obzira na to međusobne utakmice nose dozu nervoze, naboja i drugačije energije tako da može otići u oba smjera. Vjerujem u kvalitetu i formu svoje momčadi, želimo igrati dobro i ostvariti pobjedu koju silno želimo', rekao je trener Dinama dan uoči utakmice pa dodao kako osim ozlijeđenih Antolića i Muse odnosno kartoniranog Šimunovića svi ostali konkuriraju za utakmicu, a prenosi službena stranica kluba

Modri su osigurali naslov prvaka, a Hajduk se bori za treće mjesto, no trener ne podržava tezu kako 'rezultat nije bitan'.

'Ne bih rekao da nije bitan rezultat; svaka utakmica je bitna, a posebno derbi. Igrači Hajduka će se 'bacati' na glavu, htjeti se pokazati na Maksimiru i odličnom terenu te dokazati da 35 bodova razlike nije realno stanje. S druge strane, mi se želimo potvrditi i još jednom pokazati da smo najbolji tako da nas čeka zanimljiva utakmica. Svi znamo kakav je nogomet, ne zna se unaprijed tko će dobiti i može jedna momčad biti puno bolja, a izgubiti zbog puno razloga'.

Trener Modrih je na klupi 'doživio sve moguće rasplete' derbija; od prekinute pa neodigrane utakmice do 5:0 u Kupu i fantastičnog preokreta na Poljudu. Ipak, jedna utakmica, kao i svim navijačima Dinama, ostat će u vječnom sjećanju:

'Pobjeda od 5:0 u Kupu je sigurno bila fantastična i nešto što nikada neću zaboraviti, no svaka utakmica i trenutak u kojem se igrala ima svoju specifičnost. Veseli me što sam bio sudionik lijepih trenutaka i što smo ostvarili dobre rezultat',  kaže trener pa se osvrnuo na negativne komentare i atmosferu koja, nažalost, često prati derbi.

'Sigurno da nivo na kojem će se igrati derbi nije kakav svi mi želimo, ali mislim da to nije naša krivnja. Svi klubovi, pa i Hajduk, bi trebali težiti doći bliže Dinamu, a ne da se mi spuštamo. Svi skupa trebamo graditi odnose, biti konstruktivniji jer inače ne možemo ići naprijed. Kod nas ima puno previše negative, a jako rijetko se promoviraju pozitivne stvari kojih, siguran sam, ima puno više nego što se čini prateći medije'.

Bilo je to sve o derbiju, a do kraja je trener odgovarao na pitanja o raznim temama. Za početak o momčadi s kojom će Modri krenuti na pripreme:

'Definirali smo momčad za iduću sezonu, presretan sam s kadrom kojeg imamo, a kada nam dođu Schifo, Barišić i igrači s posudbe bit ćemo još bolji. Posudbe mladih igrača? Naši juniori će iduće godine igrati Ligu prvaka, B momčad skoro sigurno igrati drugu ligu, U17 će, vjerujemo, igrati Svjetsko prvenstvo... Tako da nam treba velik broj igrača i teško mi je reći hoće li netko ići na posudbu'.

Što se tiče mogućeg dolaska Emira Spahića ta opcija je sve manje realna:

'To je još otvoreno, ali mislim da to neće tako biti još dugo i da ćemo brzo zatvoriti tu priču; kroz desetak dana. Ima dosta detalja, treba vidjeti kakva je situacija s njegovom suspenzijom, u kakvom je stanju jer ne trenira, pitanje financija, koliko godina, kakvo je njegovo razmišljanje i slično... Izvršni predsjednik je razgovarao s njim i opet će, a mogu reći da on danas nije bliže Dinamu nego kada ste me prošli put to pitali'.

S druge strane odlazak Ognjena Vukojevića je gotovo sigurna stvar:

'Ne vidim ga od sljedeće sezone u Dinamu, a i on je izrazio želju za promjenom sredine. Ogi je imao peh da na njegovoj poziciji igra Arijan Ademi koji je po meni jedan od ključnih igrača i dokapetan pa nije dobio minutažu kakvu igrač njegovog renomea zaslužuje', rekao je trener Modrih pa zaključio:

'Moram naglasiti da se Ogi odnosio izuzetno pozitivno cijelu sezonu, kapa mu do poda jer je potvrdio kakav je čovjek'.