OČAJ I TUGA SUSJEDA

BiH neće vidjeti Euro u Hrvatskoj: Bio je to zločin u režiji EHF-a

18.06.2017 u 08:19

Bionic
Reading

Rukometna reprezentacija BiH neće vidjeti rukometno Europsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. U odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici u Beču Austrija je slavila 34:32 (17:17)

Velika tuga i očaj kod naših susjeda. Reprezentacija BiH je s puno optimizma doputovala u austrijsku prijestolnicu s vjerom da  može pobijediti i plasirati se na Euro.

No domaćin nošen s pet tisuća bučnih gledatelja bio je prejak. Porazu gostiju kumovali su i poljski suci Baranowski i Lemanowicz koji su imali neujednačen kriterij. Na kraju su Austrijanci imali osam minuta isključenja, a BiH dvostruko više.

BiH se dobro držala do zadnjih desetak minuta, a zatim su uslijedile početničke greške, najvjerojatnije uvjetovane i nervozom zbog sudaca...

'Rukometni zločin u režiji EHF-a', jedan je od naslova na Dnevnom Avazu u vezi ove utakmice, a bosanski komentatori su sve ono što se događalo u prvom dijelu nazvali 'pljačkom' i 'da to nema smisla'.

Bilyk sa osam i Weber sa sedam golova bili su najefikasniji u pobjedničkim redovima, dok su se kod 'Zmajeva' istaknuli Panić sa sedam i Terzić sa šest.

Iz kvalifikacijske skupine 3 kao prva se na Euro plasirala Španjolska s 12 bodova te Austrija koja je osvojila šest. Bez plasmana u Hrvatsku ostali su BiH sa četiri i Finska s dva boda.