KONFERENCIJSKA LIGA

Jakirović se odrekao Ademija, a trener Betisa? Evo tko neće igrati protiv Dinama

03.02.2024 u 12:04

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Betis igrat će za dva tjedna protiv Dinama bez pojačanja Pabla Fornalsa i 'Chimya' Ávile dovedenih u četvrtak iz West Hama i Osasune, izvijestio je Betis u subotu

Sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva je na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, objavila popis prijavljenih igrača za nastup u šesnaestini finala europske Konferencijske lige.

Iz Betisa su u siječnju otišli vezni igrači Andrés Guardado (u meksički León) i Luiz Henrique (brazilski Botafogo), te napadač Borja Iglesias (Bayer Leverkusen).

Trener Manuel Pellegrini je stoga imao pravo prijaviti organizatoru natjecanja UEFA-i trojicu novih igrača koja nisu nastupala u prvom dijelu sezone.

Prijavio je dvojicu igrača dovedenih u siječnju, američkog reprezentativnog veznjaka Johnnya Cardosa (iz brazilskog Internacionala) i napadača Cédrica Bakambua (Galatasaray), te 20-godišnjeg stopera Chadija Riada koji je bio u Betisu ali nije bio prijavljen za igranje u UEFA-inim natjecanjima. Riad, koji je u španjolskoj ligi odigrao 15 utakmica, prošli mjesec je bio s reprezentacijom Maroka na prvenstvu Afrike ali ga izbornik nije koristio.

Trećeplasirana momčad hrvatskog prvenstva Dinamo i Betis odigrat će prvu utakmicu 15. veljače u Sevilli, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Betis je u četvrtak doveo 27-godišnjeg španjolskog reprezentativca Fornalsa, koji je 2021. dva puta igrao za West Ham protiv Dinama u skupini Europske lige, te iste sezone došao s londonskim klubom do polufinala tog natjecanja. Polivalentni veznjak je prošle sezone osvojio Konferencijsku ligu s West Hamom.

Betis je na zadnji dan zimskog prijelaznog roka doveo i 29-godišnjeg napadača Luisa Ezequiela 'Chimy' Ávilu iz španjolskog prvoligaša Osasune. No niti taj dojučerašnji suigrač hrvatskog napadača Ante Budimira nije na popisu igrača s kojima će Betis pokušati pobijediti Dinamo pa osvojiti Konferencijsku ligu.

Zeleno-bijeli su u to natjecanje dospjeli nakon što su ispali iz snažnije Europske lige zauzevši u skupini treće mjesto iza Glasgow Rangersa i Sparte Prag, a ispred ciparskog Arisa.

Na listi koju je objavio Betis za natjecanje u Konferencijskoj ligi navedena su ova imena: Bravo, Miranda, Guido, Pezzella, Abde, Fekir, Ayoze, Willian José, Rui Silva, Carvalho, Bartra, Rodri Sánchez, Abner, Marc Roca, Isco, Aitor, Vieites, Chadi Riad, Cardoso, Bakambu i Bellerín.

U Konferencijskoj ligi za Betis neće igrati: Fornals, Ávila, Sabaly, Sokratis i Altimira.