turski superkup

Bešiktaš tek nakon penala osvojio turski Superkup; među strijelcima je bio i Domagoj Vida

05.01.2022 u 22:22

Bionic
Reading

Nogometaši Bešiktaša osvojili su turski Superkup nakon što su u Dohi pobijedili Antalyaspor 4:2 boljim izvođenjem jedanaesteraca

Bešiktaš je prošle sezone osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i Kup, a u finalu Superkupa u Dohi igrao je protiv finalista Kupa.

Susret je nakon 90 minuta završio 1:1, a oba gola zabio je kanadski veznjak Atiba Hutchinson. Prvo je u 33. minuti doveo Bešiktaš u vodstvo, no u 74. minuti je zatresao vlastitu mrežu. Osim što je zabio dva gola, kanadski veznjak je s 38 godina postao i najstariji igrač koji se upisao među strijelce u turskom Superkupu.

Kako više nije bilo golova pobjednik je razriješen udarcima s bijele točke, a Bešiktaš je slavio 4:2.

Kod prvaka svi igrači su bili precizni, a u četvrtoj seriji zabio je i Domagoj Vida. Prije njega golove su zabili Alex Teixeira, Michy Batshuayi, te Hutchinson.

S druge strane Guray Vural i Hakan Ozmert su bili strijelci, Ersin Destanoglu je obranio udarac Mustafe Erdilmana, a Sherel Floranus je pogodio prečku.

Zbog slučajeva koronavirusa i gripe u posljednja tri dana, Bešiktaš je nastupio bez čak 11 igrača, dok u suparničkim redovima nisu bila četiri igrača prve momčadi

Zanimljivo, na stadionu koji je obnovljen 2016. godine i ima kapacitet 40.740 gledatelja interes za utakmicu bio je ispod očekivanja. Na tribinama se okupilo tek nešto više od 5000 gledatelja.