bećar na 'otoku'

Bešiktaš ove ponude za hrvatskog reprezentativca ne može ignorirati, u pitanju su milijuni eura

31.12.2018 u 14:51

Bionic
Reading

Prvog dana 2019. godine započinje zimski prijelazni rok, a prema pisanju engleskih medija Domagoj Vida na meti je nekoliko engleskih prvoligaša i vrlo vjerojatno bi karijeru mogao nastaviti na 'otoku'

Domagoj Vida (29) u Bešiktaš je stigao prije točno godinu dana iz kijevskog Dynama. Naš je stoper standardni član prve postave turskog velikana koji bi ga najradije zadržao, no...

Bešiktaš se iznenada našao u financijskim problemima i mora prodavati igrače. Oni najskuplji poput portugalskog reprezentativca Pepea već su napustili klub, a u zimskom prijelaznom roku doslovno su svi na prodaju, pa tako i naš Domagoj Vida.

Za njega je još ranije interes iskazivao londonski Fulham, trener Claudio Ranieri želi ojačati obranu koja je najlošija u cijeloj ligi i Vida mu je pri samom vrhu liste željenih pojačanja ove zime. Problem je u tome što se Fulham bori za ostanak, pitanje je hoće li uspjeti jer momčad ne djeluje nimalo kvalitetno.

Zato su tu dva malo 'jača' kluba. Prvi je liverpoolski Everton koji je prije dvije sezone 'mamio' Domagoja Vidu, ali tada je kijevski Dynamo tražio previše novca. Sad Evertonu treba takav profil igrača, sigurno je da neće škrtariti.

Slično je i s West Hamom kojemu je i dalje obrana veliki problem, pojačanja u posljednjoj liniji 'čekićarima' su neophodna, neće žaliti novca za iskusne i kvalitetne braniče, a Domagoj Vida odgovara svim traženim zahtjevima.

  • +5
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

No, imaju engleski klubovi i poprilično ozbiljnu konkurenciju u ovoj borbi za našeg bećara. Pojačanja u obrani traže i francuski prvoligaši, prije svih Monaco i Marseille, a za Vidu su navodno zainteresirani i neki njemački klubovi.

>> Jedan od najvećih nogometnih grubijana ovim je potezom oduševio sve u posrnulom klubu

Kako god bilo Domagoj Vida ima dovoljno vremena za odabir novog kluba u kojem će nastaviti karijeru, a dobro će zaraditi i njegov Bešiktaš koji će tako pokrpati 'rupe' u klupskoj blagajni. Sigurno je da Vidu neće pustiti za manje od 10 milijuna eura, a to je za posrnulog velikana u ovom trenutku ogroman novac koji ne može ignorirati.