BIVŠI ŠEF FORMULE 1

Bernie Ecclestone nije se suzdržao kada je govorio o borbi Hamiltona i Verstappena: Ne igraju pošteno, stalno ga maltretiraju!

10.12.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone (91) smatra kako Mercedes psihološkim igricama maltretira Maxa Verstappena, jedinog konkurenta Lewisa Hamiltona u borbi za naslov

Hamilton (Mercedes) i Verstappen (Red Bull) ulaze u zadnju utrku sezone bodovno izjednačeni. Njihove momčadi su u sukobu tijekom cijele godine, a i dvojica vozača imala su par obračuna i sudara na stazi te verbalnih ispada preko medija. Aktualni prvak čak je optužio mladog Nizozemca da vozi preko granice dopuštenog.

Nekadašnji gazda Formule 1 Bernie Ecclestone tvrdi kako u Mercedesu namjerno napadaju Verstappena kako bi ga izbacili iz takta i tako pomogli Hamiltonu u osvajanju rekordnog osmog naslova.

'Max je dijete u usporedbi s Lewisom, a najgore je što Lewis ima veliku reklamnu mašineriju koja radi za njega. Stalno su pritiskali Maxa, a onda su to radili i direktori utrka, jer Toto Wolff (šef Mercedesa) ide direktoru utrke', rekao je Ecclestone za AFP te dodao:

  • +8
Formula 1, VN Saudijske Arabije, 2021. Izvor: EPA / Autor: STR

'Max im se mora suprotstavljati i izvan staze, jer su mu stalno na leđima, jer ga maltretiraju i ne igraju pošteno. To je psihološka igra.'

Ecclestone i govorio kako je iskustvo Mercedesa i Hamiltona u osvajanju ranijih naslova odigralo važnu ulogu u dosadašnjoj sezoni, a za Verstappena je ova sezona prva u kojoj je imao bolid koji može redovito pobjeđivati, dok prije nije bio nimalo natjecateljski.