ISKUSTVO, ZNANJE, TAKTIKA

Benitez je pravi izbor za Chelsea!

23.11.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Navijači Chelseaja ne moraju brinuti za budućnost svoga kluba jer ih preuzima iskusni trener s mnogo znanja – mišljenje je člana communityja s portala Tribina.hr Avlade koji misli da je Benitez pravi izbor za njihovog trenera

Od ponuđenog na tržištu trenera, mislim da je Abramovič dobro izabrao i da nije pogriješio, a sada je na Benitezu da to i dokaže. Prilika za dokazivanje dolazi već ovog vikenda u utakmici protiv Cityja. Beniteza smatram jednim od boljih trenera u svijetu koji je na sebe skrenuo pažnju trenirajući Valenciju s kojom je bio dva puta prvak Španjolske i UEFA-cup pobjednik. Zatim dolazi u Liverpool i ostaje šest sezona, uspijeva tu momčad podići, ali mu ne uspijeva biti prvak, nego se morao zadovoljiti samo s jednim osvojenim kupom.

Ako nije uspio osvojiti prvenstvo, osvojio je LP 2005. u onoj spektakularnoj utakmici protiv Milana, kada je nakon prvog poluvremena Milan vodio čak 3:0, a on uspijeva podići momčad i na kraju završava kao pobjednik. Malo je pogriješio kada se prihvatio posla u Interu jer je bila riječ o dosta staroj i istrošenoj momčadi u kojoj su neki igrači poslije osvajanja Liga prvaka osjetili zasićenost i nisu bili potpuno motivirani.

Nije naišao na razumijevanje po pitanju kupovine novih igrača, nanizao je nekoliko loših rezultata i dobio otkaz. Benitez je jako dobar taktičar i među prvima je koji je uveo rotacije što danas čine mnogi treneri, a dobar je i u podizanju forme igračima. Primjerice, od kada je on otišao, Torres nikako da dođe na 'zelenu granu', a i Gerrard je također puno bolje igrao pod njegovom dirigentskom palicom. Sjećam se jedne utakmice protiv Porsmoutha, gubili su 2:1 , on uvodi Torresa i Alonsa u igru te u desetak minuta baš dotični dvojac preokreće rezultat.

TOP ANALIZA

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Ovaj tekst autorsko je djelo korisnika Avlade.

Također mi nije baš razumljiva reakcija jednog dijela navijača Chelsea i ne vidim razlog zašto ga dočekuju na nož. Chelsea pak u njemu dobiva izvrsnog taktičara i motivatora. Smatram kako je on u stanju podići formu prije svega Torresa i da će uspjeti vratiti Hazarda na onu formu s početka sezone. Ide mu prilog što Chelsea ima puno kvalitetnih igrača, boljih od onih u Interu, pa čak i od ondašnjeg Liverpoola. U momčadi Chelsea ima jako dobrih pojedinaca od kojih di Matteo ipak nije izvukao najbolje, ali iskusni trener poput Beniteza mislim da hoće, no za to treba i vremena. Stoga se nadam kako će Abramovič imati dovoljno strpljenja.