ODBROJAVANJE ZA FINALE

Benficina legenda strahuje zbog jednog Hrvata

14.05.2014 u 16:21

Bionic
Reading

Večeras se u Torinu igra finale Europske lige, a snage će odmjeriti Sevilla i Benfica. I dok je Sevilla europske naslove osvajala 2006. i 2007. godine 'orlovi' iz Lisabona na europski trofej čekaju od 1962. godine. I sada najviše 'drhte' zbog jednog Hrvata

Raspoloženje među Benficinim igračima je sjajno. A kako i ne bi, kad su ove godine uzeli naslov portugalskog prvaka, na kojeg su čekali četiri godine. Također, kao favoriti stigli su u Torino, te su na presici uoči posljednjeg treninga isijavali zadovoljstvom.

Španjolski napadač Rodrigo, koji je s tri postignuta gola drugi strijelac svoje momčadi u Europskoj ligi ove sezone. Tko zna, možda bi ih u ovom natjecanju bilo i više, ali su u prvom dijelu sezone, igrači Benfice igrali u Ligi prvaka.

'Nitko do finala nije došao slučajno ili zato što je imao sreće, već odlične igrače. Tako i Sevilla, koju respektiramo. No, mislim da je naša momčad favorit u ovom okršaju', rekao je Rodrigo, a njegove je riječi potvrdio i stoper Luisao, koji je s dva gola Tottenhamu, u gostima, osigurao Benfici prolaz u četvrtfinale Europske lige.

'Malo me boli trbuh (ha, ha), ali to je pozitivan znak. Imam tremu, kao i prije svake utakmice, ali osjećam da ćemo ove godine ipak biti puno uspješniji nego prošle', rekao je visoki Brazilac, koji je jedini odigrao svih osam utakmice u Europskoj ligi ove sezone. Uz Lazara Markovića, no srpskog nogometaša u finalu neće biti zbog crvenog kartona.

I trener Jorge Jesus, kojeg su mnogi već preselili iz Benfice, pun je optimizma.

'Iskustvo je na našoj strani. I zato mislim da s pravom ulazimo kao favoriti. Osim toga, osjećamo energiju svih naših navijača, kakvih gotovo da ni nema nigdje us vijetu. Na stadionu će biti većina, ali znamo da će nas mnogi gledati i preko TV-a te biti uz nas'.


Benfica drži do svojih legendi, pa je u klubu zaposlila i dva velika imena, koji su do nedavno 'žarili i palili po nogometnim terenima, a to su Nuno Gomes te Rui Costa.


Gomes, koji je igao kao napadač, posebno je ponosan na svoje nasljednike.

'Ne mogu unaprijed govoriti koga će trener Jesus staviti u igru, no i Rodrigo ali i Lima te Oscar Cardozo, sjajni su napadači, koji ne samo da zabijaju, nego i pomažu u obrani. Mi igramo jako prema naprijed, ali i obrana nam je sjajno posložena. Vjerujem u uspjeh naše momčadi', rekao je Nuno Gomes, 37-godišnjak, koji sada sjedi na direktorskoj stolici Benfice.

I dok je Gomes nahvalio svoje, Rui Costa, koji i sada u odijelu plijeni pažnju još više nego dok je nosio dres Fiorentine, Milana i Benfice, na spomen Ivana Rakitića digao je palac te dodao.

'Jako je dobar...', rekao je Costa, iako smo imali dojam da je želio i pohvaliti našeg igrača, no protokol je bio neumoljiv.