čudna odluka

Benfica odlučila potpuno podcijeniti Dinamo: Ključnog igrača uopće ne vodi u Zagreb...

06.03.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Momčad Benfice sletjela je ove srijede u Zagreb, a trener Bruno Lage odlučio je dati odmor najboljem asistentu portugalskog prvenstva Pizziju u dvoboju protiv Dinama (Arenasport 1, četvrtak, 18:55). Nije pozvao ni svog udarnog strijelca posljednjih sezona Jonasa, kao ni Andrea Almeidu...

Benfica se nalazi u strašnoj seriji od osam pobjeda u nizu u portugalskom prvenstvu, uključujući i onu protiv Porta u derbiju ovog vikenda, no dobra je vijest za Dinamo da je odlučila kalkulirati u dvoboju na Maksimiru u osmini finala Europske lige (Arenasport 1, četvrtak, 18:55).

  • +3
Porto - Benfica, portugalska liga, 2018/19. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: JOSE COELHO/EPA

Kako drukčije objasniti to što je trener Bruno Lage odlučio ostaviti doma Pizzija, 29-godišnjeg veznjaka koji je s 13 asistencija daleko najbolji u toj kategoriji u portugalskom prvenstvu. Neće na Maksimiru igrati ni treći asistent Primeire Andre Almeida, a odmor je dobio i Brazilac Jonas, igrač koji je utrpao više od stotinu golova u posljednjih pet sezona za klub iz Lisabona.

Takve odluke stratega dobra su vijest za Filipa Krovinovića koji bi trebao dobiti u minutažu, a dolazi u Zagreb dokazati svoju klasu. Joao Felix za kojim luduje pola Europe također će igrati, kao i Haris Seferović koji je najbolji strijelac portugalskog prvenstva ove sezone.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Izostat će i Jardel, Salvio, Fejsa i Conti zbog ozljeda.

  • +10
Nogometaši Benfice stigli u zagrebačku zračnu luku 'Franjo Tuđman' Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Dakle, gosti su odlučili Dinamu olakšati posao, ali svejedno ih ni tako oslabljene neće biti lako svladati...

Sastav Benfice za utakmicu s Dinamom:

Ivan Zlobin, Odysseas, Mile Svilar, Rúben Dias, Grimaldo, Yuri Ribeiro, Sébastien Corchia, Ferro, Živković, Samaris, Nuno Santos, Rafa, Gedson Fernandes, Franco Cervi, Krovinović, Florentino, Gabriel, Seferović, João Félix i Jota