EUROPSKA LIGA

Belupo brani čast i rezultatsku prednost

09.07.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Večeras u 18.30 sati nogometaši Slaven Belupa traže potvrdu svog prvog europskog skalpa u novoj sezoni. U Koprivnici su se nadali da će taj dvoboj biti ležernog karaktera, nakon slavlja od mršavih 1:0 na domaćem terenu realnost je drugačija

Sve da su u Koprivnici nekim čudom i izgubili, još bi uvijek igrači Slavena bili favoriti za ukupan prolaz. No jasno je da mjesta opuštanju nema, Birkirkara za neuigrane ekipe kao što je Bračunova može biti vrlo tvrd orah.

Belupo ima potencijalno izvanredan par bekova, no razigranom Mađaru Csizmadiji zbog ozljede se još ne može pridružiti Čaval. Ozlijeđena je i Čavalova alternativa Lapić i to bi moglo stvoriti određena taktičke poteškoće. Ipak, ostane li Bračun vjeran svojoj viziji igre s tri napadača, osnovno pitanje bit će realizacija. Maltežani u uzvrat ipak ulaze sa zaostatkom i neće se moći fokusirati samo na obranu.

'Trebamo malo strpljenja, još se uigravamo. Momčad je puna mladića i ima veliki potencijal, a formacija 4-3-3 koju uigrava trener Bračun podsjeća me na šampionske dane NK Zagreba', kaže kapetan hrvatskog predstavnika Poldrugač i napominje da su novi igrači Vojnović i Csizmadia dobri, no i da trebaju dodatno napredovati jer su došli u klub velikog renomea.

Susret prvog pretkola Europske lige počinje u 18.30 sati, uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a, a sudi Dalukas iz Grčke. Zabije li Slaven pogodak, domaćinu će za podvig i prolaz u drugo pretkolo trebati čak tri. Gol bi, dakle, trebao biti dovoljan.