LIGA PRVAKA, UZVRATI OSMINE FINALA

Beckham se vraća kući, Real prijeti 'lavovima'

10.03.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Večeras od 20.45 sati su na rasporedu još dvije utakmice uzvrata osmine finala nogometne Lige prvaka, a igrat će Real - Lyon i Manchester United - Milan. Španjolci moraju nadoknaditi minus od jednog gola iz prve utakmice, dok United već uoči uzvrata ima prednost

Nogometaši Lyona dolaze u Madrid s golom prednosti iz prve utakmice i u prilici su 'kraljevskom klubu' zatvoriti vrata na sudbonosnoj stepenici posljednjih godina. Međutim, u Realu su uvjereni da je napokon posložena momčad za mnogo veće uspjehe i zaostatak od 0:1 ne smatraju previsokim.

Od prve minute Lyon treba znati da na Bernabeuu vlada Real Madrid. Bit će veliki neuspjeh ako ne izborimo prolaz u sljedeći krug natjecanja i ispadnemo li od momčadi koja ne spada u europsku nogometnu elitu', naglasio je Cristiano Ronaldo, o kojem zasigurno puno ovisi kako će proći večerašnji ogled.

Francuzi, za koje nema Dejan Lovrene nema pravo nastupa, ne strahuju od Reala. Znaju da na terenu igra po jedanaest igrača.

'Publika pomaže, ali ne igra. Ove godine smo već pobijedili na Anfieldu. Nije nas strah publike nego Kakaa, Ronalda i Higuaina. Svi su vrhunski igrači, ali mi ćemo proći', najave su iz francuskih redova, koje će imati podršku oko tri tisuće navijača.

Jednako zanimljivo, barem se tako nadaju navijači Milana, trebalo bi biti i na Old Traffordu, gdje njihova momčad dolazi s minusom iz prve utakmice.

'Mislim da će to biti lijep dvoboj. Trebamo pobjedu, tako ćemo i igrati. Oni doma uvijek njeguju svoj stil igre, jednako očekujem i ovaj put. Milan ima snažnu ulogu u Ligi prvaka i kad igra u tom natjecanju svi znaju da će Milan biti Milan. Sjećam se iz Barcelone kako je vidjeti Milanove dresove na drugoj strani', rekao je Ronaldinho.

Posebnu pažnju imat će David Beckham, ikona Manchester Uniteda, koji je prije nekoliko sezona napustio 'crvene vragove'. Ovo će mu biti prvi dvoboj na suparničkoj strani.

'Neću biti kukavica i sigurno će me proći razni osjećaji. Ipak sam na tom stadionu igrao godinama i imao podršku navijača. Također, i sâm sam navijač Manchester Uniteda, ali ću mu prvi put željeti da izgubi. jednako će željeti i moj otac', naglasio je Beckham.

Međutim, koliko god se Milanovi igrači 'palili', o sudioniku četvrtfinala više ć odlučivati domaćin, koji treba sačuvati 3:2 iz prve utakmice.

'Wayne Rooney je najbolji nogometaš na svijetu, a igra za nas', jednostavno, kratko i jasno poručio je trener Unietda sir Alex Ferguson, najavivši povratak Rooneyja, kojem koljeno više ne stvara probleme.