DESETKOVANI 'MEDVJEDI'

Bečani odnijeli bodove iz Arene

23.01.2011 u 20:18

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka nisu uspjeli stići do prve pobjede u Areni ni nakon druge odigrane utakmice u najvećoj hrvatskoj sportskoj dvorani. Ovog puta bolji su bili gosti iz Beča

Bez Riversa, Brumerčika, Powersa i Sandrocka, četvorice obrambenih igrača, Medveščak nije izdržao nalete Vienne Capitalsa te je upisao i drugi uzastopni poraz u Areni. Kad se tomu pridoda i ozljeda Macleana tijekom prve trećine, jasno je da je previše toga palo na leđa mladih i neiskusnih domaćih igrača.

Baš kao i u petak protiv KAC-a, Medveščak je u prvoj trećini bio u minusu od dva pogotka, no izuzetno dobrom igrom u nastavku 'medvjedi' su dostigli vodstvo Capitalsa. Ipak, trenutak nepažnje u trenucima kad je na obje strane bio isključei po jedan igrač, Bečani su iz kontranapada stigli do vodstva koje je zapravo i značilo pobjedu.

To što je u posljednjih 20 minuta Vienna još triput zatresla mrežu domaćeg golmana Kristana, zapravo je bila samo potvrda ovogodišnje dominacije Vienne nad 'medvjedima'. Naime, od pet odigranih susreta Zagrepčani su dobili samo prvi.

Jasno, prepuna Arena može biti žalosna zbog poraza svojih ledenih ljubimaca, no činjenica je da je Medveščaku u nedjelju nedostajalo igrača u rotaciji i to se jako dobro vidjelo po igri. Uz povratak Ryana Kinasewicha iz Kanade, a te oporavak barem dvojice defanzivaca, u utorak protiv Olimpije bit će i puno bolje i puno lakše igrati. Stoga konačnih 2:6 protiv Vienne, ma koliko god ružno izgledalo, nije nimalo tako dramatično.

MEDVEŠČAK - VIENNA CAPITALS 2:6 (0:2, 2:1, 0:3)
0:1 Ulmer (Gratton, Fortier) 4.
0:2 Bjornlie (Fortier, Ulmer) 15.
1:2 Prpić (Blagus, Hečimović) 29.
2:2 Day (Filewich, MacAulay) 35.
2:3 Bouchard (Bjornlie, D.Rodman) 37. PP2
2:4 Fortier (Gratton, Oraze) 44.
2:5 Fortier (Nageler, Gratton) 56.
2:6 Nageler (Ofner, Kraxner) 57.