POLICIJA SPREMNA

BBB u Amsterdamu: Centar pod opsadom

21.10.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Kako kojem klubu u Europi ždrijeb dodijeli zagrebački Dinamo, tako se alarm pali u lokalnim policijskim postajama. Bad Blue Boysi sa sobom često donose probleme, no Nizozemci smatraju da su spremni

2007. je bilo napeto u gradu i glasno na tribinama

Nizozemski Spits Nieuws donosi članak u kojemu se bavi za njih marginalnom nogometnom temom - huliganizmom. Upozoravaju na tamnu stranu hrvatskih navijača prisjećajući se dvije godine starih scena iz svoga grada, a dojam pojačavaju scenama iz Temišvara s početka ovoga mjeseca.

Nieuws donosi brojke uhićenih uz naslov 'Amsterdam u strahu od hrvatskih huligana', a policiju upozoravaju da su i prije dvije godine tvrdili da su spremni, a masovni neredi ispred središta navijača Ajaxa nisu bili izbjegnuti.

Tekst završavaju policijskim priopćenjem u kojemu se građani upozoravaju da će u razdoblju od srijede u 16 sati do četvrtka nakon susreta potez od središta grada do stadiona biti 'sigurnosna zona', što znači da će na njemu biti gusto raspoređene policijske snage koje će, bude li potrebno, smjeti reagirati i preventivno.