NE ŽELE DODATNE ULAZNICE

BBB-ovi opet ljuti, Mamić i Bandić mijenjaju zakon

12.02.2009 u 19:06

Bionic
Reading

Dinamovi navijači okupljeni oko udruge iz Draškovićeve ulice opet su ljuti jer se zakon krši kako god to nekome paše. Naime, nakon učestalih upita na adresu Hajduka da im osigura 3.500, a potom i 2.500 ulaznica, dobili su odgovor da im se po slovu zakona i HNS-a može osigurati samo 1.463 ulaznice

Na toj su se brojci BBB-ovi zahvalili, pomirivši se s Hajdukovom odlukom da se poštuje zakon i da policija ne može jamčiti sigurnost za veći broj navijača.

Međutim, nakon urgiranja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te Dinamovog dopredsjednika Zdravka Mamića, iz Splita je navodno stiglo dopuštenje da se Bad Blue Boysima distribuira dodatnih 1.000 ulaznica.

'Pa kako je moguće da se sada najednom za dodatnih 1.000 navijača može naći mjesto i jamčiti sigurnost, a prije dva ili tri tjedna to nije bilo moguće? Naravno, kada se opet skupljaju politički bodovi i kada se propisi HNS-a i Zakoni mogu kršiti, kad Bandić i Mamić mogu uplesti prste u zakonske regulative. Ovo je skandal i mi te ulaznice ne želimo. Samo, kome opet možemo ukazati na nepoštivanje zakona? Osim Bandića i Mamića, u ovu spletku ušao je Tomislav Glušić, koji se predstavlja kao čelnik nekakve organizacije BBB-a iako s Bad Blue Boysima i sjevernom tribinom nema nikakve dodirne točke. Odjednom su propisi HNS-a postali mrtvo slovo na papiru. Ovu informaciju potvrdio nam je član upravnog odbora splitskog kluba, gospodin Fredi Fiorentini', rekao je u uvodu jedan od članova Udruge navijača Dinama.

Udruga navijača Dinama izdala je i priopćenje, iz kojeg prenosimo njihov apel:

'Ograđujemo se od tih karata koje su, očito, dio političke igre i privatnih interesa te apeliramo na sve istinske navijače Dinama koji nažalost nisu uspjeli nabaviti kartu za derbi da pokažu svoj ponos i dostojanstvo te da odustanu od kupnje tih sramotnih ulaznica. Tim činom nanesena je velika sramota i poniženje navijačkoj grupi Bad Blue Boys jer kako to da tih istih karata nije bilo kada smo ih mi kao, ponavljamo, krovna organizacija svih Dinamovih navijača, uredno zatražili. Našu ljubav prema klubu neće uvjetovati nikakve političke igre ni političari jer navijačima nije mjesto u tim sferama. Isto tako, NE ŽELIMO nikakvu povezanost sa Zdravkom Mamićem, čovjekom na čijem odlasku iz Dinama već mjesecima inzistiramo, a koji se sa svojim najnovijim sramotnim ispadima prokazao tko je i što je te koji ga klubovi zapravo interesiraju.'