U SARAJEVU GA NE SLUŠAJU

Baždareviću se ova Osimova izjava neće dopasti!

18.12.2014 u 16:14

Bionic
Reading

Prošlog četvrtka u Sarajevu je izabran nasljednik Safeta Sušića na klupi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a čast da vodi 'zmajeve' u nastavku kvalifikacija za Euro 2016. pripala je Mehmedu Baždareviću. No dok mediji u BiH tepaju Mehi, legenda nogometa susjedne države Ivica Osim o njemu ima sasvim drugačije mišljenje

Uoči izbora za izbornika BiH u konkurenciji su bili bivši hrvatski izbornik Igor Štimac te bosanskohercegovačke legende Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Amar Osim, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić.

S distance je sve pratio Ivica Osim, legendarni nogometni stručnjak, kojeg su cijenili 'od Vardara do Triglava'. Međutim u Sarajevu za njegovo mišljenje nisu marili. Ipak, Osim, čiji je sin Amar bio u konkurenciji za izbornika, progovorio je o novom izborniku Baždareviću.

Osim ga odlično poznaje jer 80-ih godina prošlog stoljeća vodio ga je u Željezničaru, a potom ga je zvao i u reprezentaciju Jugoslavije. 

Medijima u BiH je objasnio da je tek površno pratio izbore.

'Znam da je izabran izbornik, ali ne znam ni ja što se točno događalo prije toga.'

A ovo Osim misli o Baždarevićevom izboru.

'Ne mislim ništa. Naši kriteriji su takvi da su svi koji su dobro igrali nogomet, poput Meše, bili u prednosti. Malo se u drugi plan stavilo što je tko napravio', zaključio je Ivica Osim