BRZI GOL PA - NIŠTA

Bayernu prednost, ali čeka ga 'pakao' na Luzu

05.04.2016 u 22:58

Bionic
Reading

U prvom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka u Muenchenu su nogometaši Bayerna pobijedili Benficu s 1-0. Uzvrat je 13. travnja u Lisabonu

Jedini gol na utakmici postigao je Arturo Vidal već u 2. minuti susreta.

Moćni sastav Bayerna došao je do očekivane pobjede u prvoj utakmici, no minimalne od samo 1-0, pa je portugalski sastav još u u igri za prolaz. Bavarci su dominirali tijekom cijelog susreta, koji nije bio nimalo spektakularan, čak i s premalo prilika, jer se Benfica pokazala kao čvrst sastav, koji nije paničario nakon vrlo ranog primljenog gola.

Bayern je poveo već u 2. minuti kada je ubačaj Bernata s desne strane Čileanac Vidal glavom sproveo u mrežu. Iako vrlo rano načeti, nogometaši Benfice su s lakoćom odolijevali navali Bavaraca, koji su odmah tražili i drugi pogodak. U 19. minuti volej Muellera brani vratara Ederson, a u 36. minuti Vidal je opet pokušao glavom, no bio je zamalo neprecizan. U 58. minuti najbolji strijelac Benfice Jonas iz izgledne prigode puca mlako prema Neueru, a u 81. minuti gostujući vratar brani opasni udarac Lewandowskog.


BAYERN - BENFICA 1-0

Pred 70.000 gledatelja na Allianz Areni sudio je Szymon Marciniak iz Poljske.
Strijelac: 1-0 Vidal (2).

BAYERN: Neuer - Lahm, Kimmich (Martinez, 60), Alaba, Bernat - Vidal, Alcantara, Müller (Goetze, 86)- Costa (Coman, 70), Lewandowski, Ribery
BENFICA: Ederson, Almeida, Lindeloef, Jardel, Eliseu, Fejsa, Renato, Pizzi (Samaris, 90), Gaitan, Jonas (Salvio, 83), Mitroglou (Jimenez, 70)