ODLIČNI HRVAT

Bayernov trener je pohvalio Josipa Stanišića, ali što su sve navijači rekli i napisali...

09.03.2023 u 08:44

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, nakon još jedne odlične partije Josipa Stanišića u Bayernovom dresu, može odahnuti. Jer zadnja linija sada izgleda sve 'granitnije', a što je još važnije, i vrlo potentno, jer u njoj su dečki s 20 i nešto sitno godina

Nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su drugi put bili bolji od PSG-a, u uzvratu, na svojoj Allianz Areni, Bayern je slavio 2:0. Veliki obol u uspjehu Nagelsmannove momčadi dao je i hrvatski reprezentativac, desni bek bavarske momčadi, Josip Stanišić, koji je sjajno čuvao jednog od najopasnijih napadača današnjice, Kyliana Mbappea, čime je apsolutno opravdao povjerenje trenera, koji mu je dao priliku ispred Joaa Cancela i Noussaira Mazraouija.

'Odigrao je nestvarno dobru utakmicu i dobio gotovo svaki duel. Siguran sam da nisu svi vjerovali da je sposoban odigrati na ovoj razini, ali napravio je baš to', pohvalio je Naglesmann Josipa Stanišića, koji je oduzeo pet lopti, osvojio šest od devet duela, te otklonio jednu itekako dobru priliku za goste iz Pariza.

A onda su krenule i pohvale po društvenim mrežama. Jer, znate, navijače ne možete prevariti.

'Stanišić će opet morati izvaditi Mbappea iz džepova u svlačionici'

'Josip Stanišić večeras igra kao prokleti lav. Velika pohvala velikom tipu'.

Inače, još uoči utakmice, ugledni francuski L'Equipe je najavljivao ovako nešto.

'Mbappe ne pamti Stanišića po dobrome. Hrvatska je 13. lipnja u Ligi nacija pobijedila Francusku na Stade de Franceu sa Stanišićem na desnoj strani. Branič rođen u Münchenu odigrao je solidnu utakmicu, što je Nagelsmann primijetio.

Bayernov trener tri tjedna traži rješenje kojim će smanjiti utjecaj Mbappea, pri čemu nema suspendiranog Pavarda. Unatoč tome što je visok 1.87 metara, Stanišić se pokazao kao brz igrač. Mbappe ga nikad nije pretrčao.

Kada bi i kasnio, njegova nogometna inteligencija i taktička disciplina omogućili su mu dobivanje duela. Mbappe ni Kingsley Coman, koji je ušao u igru, nisu prolazili jedan na jedan te večeri'.

Što si tek sada misle u Parizu....

  • +13
Bayern - PSG (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK