NIJE BILO LAKO

Bayern si je sam zakomplicirao život; i Niko Kovač je to morao javno priznati

29.09.2019 u 08:00

Bionic
Reading

Bayern München preuzeo je vodstvo na ljestvici Bundeslige nakon što je u susretu šestog kola na gostovanju pobijedio 'fenjeraša' Paderborn sa 3:2, a sam rezultat pokazuje kako nije bilo lako

Aktualni njemački prvak teškom mukom je osvojio bodove na Benteler Areni i do posljednjih sekunda je strahova od izjednačenja. Bayern je poveo u 15. minuti golom Sergea Gnabryja na asistenciju Philippea Coutinha. U 55. minuti Gnabry je uzvratio Coutinhu za asistenciju i tada se činilo kako će Bavarci lagano do bodova.

No, Kai Proger je u 68. minuti vratio neizvjesnost, a samo minutu kasnije mogao je i izjednačiti, ali je pucao pored gola. U 80. minuti je Robert Lewandowski zabio za 3:1, međutim samo tri minute kasnije Jamilu Collins je fantastično zabio s više od 25 metara smanjivši na 2:3.

Srećom, po Kovača domaćin u preostalom vremenu nije uspio još jednom pronaći put do mreže Manuela Neuera.

'Zadovoljan sam konačnim rezultatom, ali nisam osobito zadovoljan kako smo igrali. Imali smo šanse da potpuno zaključimo utakmicu, ali ih nismo iskoristili. Moglo nas je to koštati', kratko je odmah nakon susreta rezimirao hrvatski stručnjak na klupi Bayerna Niko Kovač.

  • +5
Bundesliga, Paderborn - Bayern Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH

'Imali smo puno prilika kod 1:0, a ja sam promašio ono što nisam trebao. Isto je bilo i nakon 2:0. Pobijedili smo, ali moralo je to biti sigurnije', rekao je strijelac prvog gola Serge Gnabry. Dodajmo kako hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije nastupio za Bayern zbog prehlade.