bilo je i vrijeme

Bayern napuštaju 'senatori' iz svlačionice: Napokon smjena generacija...

02.12.2018 u 19:38

Bionic
Reading

Bivši nizozemski reprezentativac Arjen Robben najavio je odlazak iz Bayerna na koncu ove sezone nakon što je posljednjih deset godina nosio dres bavarskog kluba, a klub će napustiti i Franck Ribery.

'Ovo je moja posljednja sezona u dresu Bayerna. Dobro sam razmislio i ovo je pravi trenutak nakon što sam u klubu proveo deset godina. Bilo je to sjajnih 10 godina, ali vrijeme je za rastanak,' poručio je Robben.

  • +8
Bundesliga, Werder Bremen - Bayern München Izvor: Pixsell / Autor: DAVID HECKER/DPA/PIXSELL

Nizozemac je u Munchen stigao 2009. iz Real Madrida i u Bayernu je osvojio 18 trofeja pri čemu sedam njemačkih naslova prvaka i Ligu prvaka 2013. godine.

'Bilo je to veličanstvenih deset godina. Klub mora ići dalje, ali i ja moram ići dalje,' dodao je Nizozemac koji još nema namjeru zaključiti karijeru.

'Još nisam stigao do kraja,' poručio je Robben koji je igrao i za PSV Eindhoven, Chelsea, te Real Madrid.

Robben je jedan od igrača koji je javno pružio podršku hrvatskom stručnjaku Niko Kovaču za kormilom njemačkog velikana.

'Dobivamo zajedno, gubimo zajedno, ali večeras mi je drago zbog Nike. Jedan je od nas i ubija se za klub', kazao je Robben nakon što je Bayern u Ligi prvaka pobijedio Benficu sa 5-1.

Za nizozemsku reprezentaciju je igrao od 2003. do 2017. upisavši 96 nastupa i 37 golova. U dresu 'oranja' osvojio je drugo mjesto na SP-u 2010. u Južnoj Africi, te treće mjesto na SP-u četiri godine kasnije u Brazilu.

Uli Hoeness potvrdio je kako neće biti produžen ugovor niti Riberyju pa možemo reći da napokon dolazi smjena generacija u svlačionici Bayerna...