KAKVO RASTURANJE

Bayern na zastrašujući način otvorio novu sezonu Bundeslige; veliki rival Schalke pregažen još gore nego Barcelona

18.09.2020 u 22:25

Bionic
Reading

U prvoj utakmici prvog kola Bundeslige, u Münchenu je Bayern na Allianz Areni demolirao Schalke s nevjerojatnih 8:0

Počela je 58. sezona Bundeslige koju je otvorio aktualni njemački prvak Bayern sa senzacionalnim rezultatom. Pobjeda bavarskog ponos nije iznenađenje, ali je rezultat koji je svijetlio na semaforu nakon 90 minuta., jer je bilo ludih 8:0.

Veliki rival Schalke potučen je do nogu, doslovce pregažen. Bila je to lekcija koju će navijači momčadi iz Gelsenkirchena teško progutati.

Bayern je 26 dana poslije osvajanja europske titule (PSG 1:0) pokazao svoju snagu u prvom susretu prvenstva. Prava demonstracija moći kao jasna poruka konkurenciji u Njemačkoj, ali i u Europi.

  • +7
Bayern - Schalke, 1. kolo Bundeslige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Bayern je poveo već u četvrtoj minuti susreta, a strijelac je bio Serge Ganbry koji je suparničku mrežu zatresao još dva puta - u 47. i u 59. minuti. Leon Goretzka je zabio za 2:0 u 19. minuti, a Lewandowski u 59. minuti za 3:0. Thomas Muller je u 70. minuti povećao na 6:0, Leroy Sane minutu kasnije na 7:0, a u 81. minuti Jamal Musiala je bio strijelac za konačnih 8:0.

Nije se teško sjetiti kada je Bayern zabio osam komada u službenoj utakmici, bilo je to u četvrtfinalu Lige prvaka sredinom kolovoza kada je toliko puta tresao mrežu Barcelone, ali Katalonci su nešto bolje prošli, jer su stradali 'samo' 8:2.

Dodajmo kako je Müller postigao 200. pogodak za Bayern u svim natjecanjima, a Lewandowski 163. bundesligaški za Bavarce te je tako preskočio Karl-Heinz Rummeniggea (162), a ispred njega je na vrhu jedino neuhvatljivi Gerd Müller sa 365.

No, poljski napadač oborio je i jedan rekord, postao je prvi igrač u povijesti njemačkog prvenstva koji je u 10 uzastopnih utakmica protiv iste momčadi postizao barem po jedan gol.