bundesliga

Bayern je na startu sezone neočekivano kiksao u gostima kod opasne Borussije Moenchengladbach

13.08.2021 u 22:54

Bionic
Reading

Utakmicom Borussije i aktualnog deveterostrukog njemačkog prvaka Bayerna, u petak je u Moenchengladbachu započela nova sezona Bundeslige. Bila je to sjajna utakmica, a završila je bez pobjednika 1:1

Obje su momčadi u novu sezonu ušle s novim trenerima. Julian Nagelsmann je preuzeo Bayern, Adi Hütter Borussiju, a na njihovom debiju u Bundesligi navijači su imali što vidjeti...

Borussija odlično otvara susret i već u 10. minuti stiže do vodstva. Za 1:0 zabija Plea.

Bayern se potom budi, imala je momčad Juliana Nagelsmanna nekoliko šansi, ali Yann Sommer je bio sjajan na golu domaćina.

Međutim, ni Švicarac nije mogao sve obraniti. Bayern u samoj završnici prvog poluvremena, u 42. minuti, dolazi do izjednačenja. Za 1:1 pogađa Robert Lewandowski koji je prošle godine postigao čak 41 gol u Bundesligi.

Nastavak utakmice očekivano donosi bolju igru Bayerna. Njemački prvak je krenuo po pobjedu, ali Sommer je na golu bio čudesan i sigurno je zaustavljao napadače Bayerna.

I na drugoj je strani Neuer također imao nekoliko odličnih intervencija jer je i Borussija znala jako dobro zaprijetiti. Veliku šansu za domaće u 76. minuti propustio je Marcus Thuram, imali su domaći potom još nekoliko opasnih situacija, a tražili su i penal nakon duela Thurama i Upamecana.

Na kraju pobjednika u ovom susretu nije bilo. Ostalo je 1:1, iako je Kimmich imao zicer u 95. minuti za pobjedu Bayerna.

Spomenimo i to da je Bayern na kraju uputio čak 20 udaraca na gol Borussije, od čega 10 unutar okvira, ali samo je jedan završio u mreži. Bayernu je to bilo dovoljno samo za bod na startu sezone u kojoj će pokušati po deseti put zaredom osvojiti Bundesligu.