LIGE PETICE

Bayer prošao novi izazov, sve je bliže toliko željenom naslovu prvaka

23.02.2024 u 23:16

Bionic
Reading

U Ligama petice u petak su odigrane četiri utakmice, po jedna u Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji i Francuskoj

NJEMAČKA LIGA

Nogometaši Bayera pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali Mainz s 2-1 (1-1) u prvoj utakmici 23. kola njemačke Bundeslige i tako došli do 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bayern.

Prvi pogodak za vodeću momčad njemačkog prvenstva protiv predzadnjeg Mainza postigao je Granit Xhaka već u 3. minuti. No, gosti su samo pet minuta poslije izjednačili preko Dominika Kohra. Tri boda Bayeru donio je Robert Andrich golom u 68. minuti.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi za pričuve domaće momčadi.

Bayer je 19. pobjedom došao do 61 boda. Drugoplasirani Bayern je na 50 bodova s jednom utakmicom manje. Mainz je s 15 bodova ostao na 17. mjestu.

Bayer - Mainz Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

TALIJANSKA LIGA

U prvoj utakmici 26. kola talijanske Serie A Bologna je pred svojim navijačima svladala Veronu s 2-0 i privremeno zasjela na četvrto mjesto.Giovanni Fabbian je u 27. minuti doveo Bolognu u vodstvo, a konačnih 2-0 postavio je Remo Freuler u 65. minuti.

Nikola Moro je ostao na klupi domaće momčadi.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Bologne koja je došla do 48 bodova, tri više od petoplasirane Atalante, ali momčad iz Bergama ima dvije utakmice manje. Vodeći Inter ima 63 boda i utakmicu manje od drugoplasiranog Juventusa koji ima 54 boda.

FRANCUSKA LIGA

Nogometaši Lyona slavili su s 2-1 na gostovanju u Metzu, gdje je u petak odigrana prva utakmica 23. kola francuskog prvenstva. Domaćin je poveo u 13. minuti golom Georgesa Mikautadzea, da bi u završnici prvog dijela izjednačio Alexandre Lacazette (45+1). Pobjedu Lyonu donio je Said Benrahma u 60. minuti.

Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu u gostujućoj momčadi, dok je Dejan Lovren ostao na klupi za pričuve.

Lyon je četvrtom uzastopnom pobjedom došao do 10. mjesta s 28 bodova, a Metz je sa 17 bodova i dalje predzadnji. Vodeći PSG ima 53 boda, 13 više od drugoplasiranog Bresta.

ŠPANJOLSKA LIGA

ogometaši Villarreala slavili su s 3-1 na gostovanju kod Real Sociedada u prvoj utakmici 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva, koja je odigrana u San Sebastianu.

Gosti su poveli u 17. minuti golom Santija Comesana, a isti je igrač bio strijelac i za 2-0 u 47. minuti. Mikel Merino je u 86. minuti smanjio zaostatak domaće momčadi, a konačnih 3-1 postavio je Alexander Sorloth na samom kraju utakmice (90+5).

Villarreal je nakon tri uzastopna remija došao do sedme prvenstvene pobjede i sa 29 bodova privremeno došao na 12. mjesto. Real Sociedad je s 40 bodova na šestoj poziciji. Vodeći Real Madrid ima 62 boda, šest više od drugoplasirane Girone. Treća je Barcelona s osam bodova zaostatka za vodećim.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore