IGNORIRAO LIJEČNIKE

Batistuta - nakon golova, sada slavi što uopće hoda

14.03.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Ljubitelji nogometa do prije sedam godina mogli su uživati u golovima jednog od najboljih argentinskih igrača svih vremena, Gabriela Omara Batistute. 'Bati-gol', koji je po 12 godina igrao u Argentini i Italiji, za 'gaučose' je zabio 56 golova

Osim za argentinsku reprezentaciju, Batistuta je zabijao za Newell's Old Boyse, River Plate, Boca Juniorse, Fiorentinu, Romu, Inter te Al Arabi, no nakon karijere trpio je veliku bol u koljenima.

Upravo problemi s koljenima natjerali su ga na raniji prekid karijere, a posljednjih godina stanje mu se toliko pogoršalo da je postojala mogućnost da ostane i nepokretan.

'Prolazio sam kroz teške trenutke, jedva sam hodao, mislio sam da ni to više neću moći. Danas se osjećam bolje, ali o nogometu ne smijem ni pomisliti. Čak ni o rekreativnom. Ustvari, sretan sam što uopće mogu hodati, a to je najvažnije', rekao je ta France Football.
Razloge problema pronašao je u injekcijama kojima je otklanjao bolove.

'U Italiji sam igrao po 65 utakmica u sezoni. Uvijek sam davao sve od sebe, nisam se štedio, ali ni slušao liječnike koji su mi sugerirali odmor. Ubrzavao sam liječenje kako bih se što prije vraćao na teren. Da se mogu vratiti u prošlost, možda bih bio obazriviji prema sebi, a opet, možda i ne bih. Jednostavno, obožavao sam davati golove, da čujem taj huk s tribina, to veselje navijača', otkrio je Argentinac, koji je bio ljubimac navijača, ali i navijačica.