EUROLIGA

Baskonia pobjedom protiv Reala ostala na vrhu; Mario Hezonja bez značajnijeg učinka

29.12.2022 u 22:51

Bionic
Reading

U derbi utakmici 16. kola Eurolige, španjolskom derbiju, košarkaši Baskonije su na domaćem parketu svladali madridski Real 92:86.

Fantastično je Vitoria odradila drugu četvrtinu kada je napravila ključni korak prema pobjedi. Taj je dio utakmice dobila s čak 35:15, a najbolji igrač susreta bio je Markus Howard koji je postigao 28 poena uz 6:11 za tri poena. Kod domaćina još vrijedi istaknuti Rokasa Giedraitisa koji je dodao 21 poen uz pet skokova.

U redovima Reala najbolji je bio Argentinac Gabriel Deck koji je ubacio 17 koševa te je imao šest skokova. Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je odigrao samo osam i pol minuta te je za to vrijeme ubacio pet poena, a upisao je i dva skoka. Za dva poena je gađao 0-3, za tri 1-1 i s linije slobodnih bacanja 2-2.

Baskonia je ovom pobjedom izbila na sam vrh ljestvice te ima omjer 11-5. Real Madrid je na 10-6.

Maccabi je u Tel Avivu svladao Anadolu Efes 80:72. Gosti su bili na pragu velike gostujuće pobjede sve do posljednje četvrtine kada su potpuno podbacili. U posljednjih deset minuta turski sastav je ubacio samo sedam poena. Taj dio igre Maccabi je dobio 23:7 i na kraju proslavio pobjedu.

Lorenzo Brown je s 23 poena bio najbolji pojedinac pobjedničke momčadi, a tome je dodao četiri skoka i sedam asistencija. Kod gostiju je najbolji bio Will Clyburn koji je dao 20 poena uz sedam skokova. Hrvatski centar Ante Žižić za Anadolu Efes je odigrao sedam i pol minuta te je ubacio dva poena uz tri skoka i po jednu asistenciju i izgubljenu loptu. Iz igre je gađao 1-2.

Standings provided by Sofascore