TEŠKA SITUACIJA

Barcelona u velikoj opasnosti; 'katalonski ponos' jedva se izvukao od bankrota, a prijeti mu nova katastrofa

13.10.2022 u 08:42

Bionic
Reading

Barcelona je pred novim financijskim kolapsom, jer je postalo izgledno kako Katalonci neće izboriti osminu finala Lige prvaka

Barcelona nije uspjela pobijediti Inter i više ne ovisi samo o sebi. Za prolazak su joj potrebne pobjede u zadnja dva kola, ali i posrtaji Intera koji pitanje svojeg prolaska (uz sigurni Bayern) može riješiti kod kuće kada dočekuje Viktoriju iz Plzena.

Ne ulazak u osminu finala natjecanja bio bi financijska katastrofa za Barcelonu, jer su Katalonci računali na ozbiljan novac od Lige prvaka. No po svemu sudeći od toga neće biti ništa pa će uprava katalonskog ponosa opet morati sjesti za stol i pronaći rješenje kako bi pokrila 'minus' u blagajni.

Inače, ne tako davno Barcelona je bila u ogromnom dugu od 1,35 milijarde dolara, ali se potpisivanjem izdašnih sponzorskih ugovora, kao i većim prihodom od televizijskih prava izvukla iz 'mulja'.

No španjolski mediji upozoravaju da bi ovaj španjolski velikan mogao opet napraviti korak unatrag, jer su se igrači dovodili, ulagalo se u momčad, a rezultati to ne prate, a kad nema rezultata puno je manje novca.

  • +7
Barcelona - Inter Milano, 4. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia