LIGA PRVAKA - OČEKIVANO

Barcelona i Manchester izborili polufinale

12.04.2011 u 22:42

Bionic
Reading

Poznata su dva prva polufinalista nogometne Lige prvaka. Proboj među veličanstvena četiri izborili su Barcelona i Manchester United, a u srijedu će im se najvjerojatnije pridružiti Schalke te Real Madrid

Chelsea će ove sezone ostati bez ijednog trofeja. Posljednja šansa za barem jednu 'kantu' izgubljena je kod engleskog rivala Manchester Uniteda koji ove sezone u svim natjecanjima ne zna za poraz u svojem dvorištu. 'Crveni vragovi' su dobili bitku za Otok te su nakon slavlja na Stamford Bridgeu (1:0) i na svojem Old Traffordu upisali pobjedu (2:1).

U utakmici visokog tempa početni pritisak domaćina nije urodio plodom, Chelsea je uskoro uspostavio ravnotežu i postajao sve opasniji, ali Lampard, Anelka, Torres i ostalo društvo nije bilo koncentrirano. S druge strane, u 43. minuti je Giggs prošao s lijeve strane u kazneni prostor i gurnuo Hernandeza u priliku koja se nije mogla promašiti.

U nastavku je Chelsea krenuo na sve ili ništa, ali njegovi napadi razbijali su se na obrani Manchestera. Gosti su bili još u težoj situaciji u 70. minuti, jer je zbog prekršaja Ramires zaradio drugi žuti karton. U 77. minuti Drogba je ipak probušio sjajnog Van der Sara, koji je kao i Giggs imao svoj 140. nastup u Ligi prvaka, ali nada i radost za 'blues' je trajala manje od minute pošto je ManU u sljedećem napadu vratio prednost preko Park Ji Sunga.

Ancelottijeva družina više nije imala snage za novi povratak u meč te je ManU sedmi put prošao u polufinale iz 12. pokušaja. Chelsea je u svojem sedmom četvrtfinalu tek drugi put ostao bez završnice.

Manchester sada čeka boljeg iz susreta Schalkea i Intera, a tu je velika prednost na strani Nijemaca (5:2).

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 2:1 - prva utakmica 1:0

Strijelci: Javier Hernandez (43), 1:1 Didier Drogba (77), 2:1 Park Ji Sung (78)
Manchester United: Van der Sar - O'Shea, R. Ferdinand, Vidić, Evra - Park, Carrick, Giggs, Nani (Valencia 75) - W. Rooney, Ja. Hernandez
Chelsea: P. Cech - Ivanović, Alex (Paulo Ferreira 82), Terry, A. Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka (Kalou 61), Torres (Drogba 46), Malouda

Prvi gol Manchestera


Što se tiče okršaja Šahtara i Barcelone, tu nije bilo nikakve neizvjesnosti. Katalonci su je 'ubili' u prvom susretu kada su na Nou Campu slavili 5:1 pa je u Donjecku bilo puko odrađivanje posla.

Domaćin je na Donbass Areni, nošen podrškom navijača, krenuo po čudo. Valdes je u početnim trenucima zaustavljao udarce Douglasa i Jadsona te držao nulu, no kada su proigrale glavne Guardioline zvijezde stvari su sjele na mjesto.

Messi se probudio, Pjatov je bio na sve većim mukama te ni on više nije mogao zaustaviti udarac argentinskog ofenzivca u 43. minuti kojem je to bio deveti gol u deset utakmica Lige prvaka.

U nastavku je Barcelona držala loptu pod svojom kontrolom. Lucescu je uveo u 58. minuti Eduarda, kako bi barem izbjegao prvi poraz nakon četiri domaća trijumfa u nizu u Uefinom natjecanju, ali ukrajinski prvak nije stigao do izjednačujućeg pogotka.

Ovo je 11. put da je Barcelona prošla u četvrtfinale iz 13 pokušaja, dok je Šahtar svoj najveći uspjeh u Ligi prvaka napravio samim ulaskom među osam.

Spomenimo da ukrajinski prvak nije mogao računati na kapetana Darija Srnu.

U polufinalu Barcelona čeka boljega iz susreta Tottenham – Real, a Madriđani u London dolaze s ogromnih 4:0 pa je realno očekivati dva 'el clasica'.

ŠAHTAR - BARCELONA 0:1 - prva utakmica 1:5

Strijelac: 0:1 Leo Messi(43)
Šahtar: Pjatov - Kobin, Rakitskij, Isčenko, Ševčuk - Hübschman(Fernandinho, 75), Mkhitaryan, Douglas Costa (EDUARDO, 58), Jadson, Willian - Luiz Adriano (Moreno, 66)
Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Mascherano, Piqué (Milito 70), Adriano - Xavi (Pedro 66), Busquets, Keita - Villa (Jeffren 75), Messi, Afellay

Messijev gol