KATALONCI GAZE

Barcelona golijadom još više zbrisala Realu

26.11.2012 u 07:55

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone pobjegli su na ogromnih 11 bodova prednosti najvećem rivalu Real Madridu, pobijedivši u 13. kolu Levante s 4:0...

Ranije tijekom dana je Barcelonina košarkaška momčad pala u Valenciji protiv sastava hrvatskog trenera Velimira Perasovića, ali nogometna družina nije ponovila istu pogrešku u istom gradu. Levante se u prvom poluvremenu uspio oduprijeti katalonskom divu, ali u nastavku je obrambeni zid popustio i lopta je četiri puta završila u mreži Gustava Munue.

Nenadmašni Lionel Messi je još jednom bio dvostruki strijelac i sada na kontu ima već 19 golova u ovosezonskom izdanju Primere. Ukupno je, pak, u ovoj kalendarskoj godini zabio 82 pogotka za klub i reprezentaciju i samo mu još tri gola nedostaju da se izjednači s Gerdom Müllerom. Uz to, spomenimo i da je postigao 62 pogotka u 62 gostujuće utakmice u Primeri u zadnje tri sezone! No, nije Messi u nedjelju navečer bio najveći Barçin junak, već sjajni Andres Iniesta koji je asistirao za tri gola i sam postigao jedan.

U 47. minuti je Iniesta briljantno proigrao Messija za 1:0, a samo pet minuta kasnije je projurio do korner-linije i poslao povratnu loptu za Argentinca kojem iz blizine nije bilo teško povećati vodstvo. Novih pet minuta kasnije Iniesta je sam zabio s ruba šesnaesterca, da bi u 63. minuti s lijeve strane kaznenog prostora asistirao Cescu Fabregasu za konačnih 4:0.

Domaći su u 87. minuti mogli ublažiti poraz, ali je Victor Valdes obranio Joseu Barkeru udarac s bijele točke. Prije toga je Carles Puyol povukao i srušio Michela u kaznenom prostoru.

Vilanovina Barcelona je ovime izjednačila doseg Real Madrida koji je pod vodstvom Radomira Antića u sezoni 1991/92 nakon 13 kola također imao 12 pobjeda i jedan remi. Pobijede li Katalonci u idućem kolu Athletic Bilbao, rekord će biti samo njihov.

Kao što smo spomenuli, Barcelona pred trećeplasiranim Realom ima 11 bodova prednosti, ali drugoplasiranom Atletico Madridu bježi samo tri boda.