kakav promašaj barce!

Barcelona ga je platila čak 135 milijuna eura, a on sada potpuno besplatno odlazi s Nou Campa...

30.12.2021 u 16:57

Bionic
Reading

U ljeto 2017. godine Barcelona je doživjela jedan od najvećih šokova nakon što je Neymar otišao u PSG za čak 222 milijuna eura. A više od polovice tog novca čelnici Barce iskoristili su za kupovinu 'novog Neymara', za kojeg su Borussiji Dortmund platili odštetu od čak 135 milijuna eura. I napravili vjerojatno najveću pogrešku u klupskoj povijesti

Ousmane Dembele (24) trebao je biti 'taj' koji će odmah uskočiti u prvu momčad Barcelone i zamijeniti odbjeglog Neymara. Francuz je na Nou Camp stigao s tek napunjenih 20 godina, iza sebe je imao jednu pravu seniorsku sezonu u Borussiji (D) i jednu u Rennesu.

No, čelnici Barcelone tada su se ponašali kao pijani milijunaši (što su i bili jer su za Neymara dobili 222 milijuna eura!), pa su Borussiji platili 135 milijuna eura i jednostavno im preoteli Dembelea. Eh, da su samo znali... Jer sljedećeg su ljeta 'pljunuli' još i 120 milijuna eura za Coutinha čiji se dolazak na Nou Camp također pokazao kao debakl povijesnih razmjera.

Uglavnom, Ousmane Dembele se pokazao kao najskuplji promašaj u Barceloninoj povijesti, 'ubio' ga je pritisak i velika očekivanja koja su odmah stavljena pred njega, a onda su zaredale i ozljede, pa psihološki problemi. Kad se sve zbroji, Dembele je u pet sezona na Nou Campu do sada odigrao samo 126 utakmica i zabio 30 golova u svim natjecanjima. Mizerno, da jadnije ne može biti.

Uz sve to, Barca se pokušavala već ranije na sve moguće načine riješiti Dembelea, no nitko ga nije želio. I sada je došlo do toga da Dembeleu u lipnju 2022. godine završava ugovor, odbio je potpisati novi te će kao slobodan igrač napustiti Nou Camp.

  • +16
FC Sevilla - FC Barcelona, španjolska liga, 21.12.2021. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Da stvar bude još i gora, za njega se u ovom trenutku bore Juventus, Manchester United i PSG, pa Barcelonina propala investicija može birati gdje će nastaviti karijeru. Španjolski mediji tvrde da Francuz ima dvije konkretne ponude, Juventus je prvi krenuo u akciju, no Dembele se nada pozivu s Parka prinčeva. Najradije bi se vratio u Pariz, a to bi mogla biti realna opcija jer PSG mora pronaći zamjenu za Kyliana Mbappea.

Dembele je igrao i na lijevom i na desnom krilu, a to mu je i šansa da zaigra uz Neymara čija je zamjena trebao biti u Barci... A Barcelona? Katalonci su jednostavno 135 milijuna eura bacili u vjerar. Nije im to ni prvi ni posljednji promašaj, ali je definitivno najveći i najbolniji.